Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2024-06-28
615
Р 49
Різак, Галина Вікторівна.  Збірник тестових завдань з відповідями з фармацевтичної хімії для підготовки складання КРОКУ 2 : навч. посіб. / Г. В. Різак ; М-во освіти і науки України, ДВНЗ "Ужгород. нац. ун-т", Навч.-наук. ін-т хімії та екології, Каф. орган. хімії. – Ужгород : ФОП Сабов А. М., 2023. – 400 с. 
 
У навчальному посібнику з навчальної дисципліни "Фармацевтична хімія" галузі знань 22 "Охорона здоров’я" за спеціальністю 226 "Фармація" представлено Примірну програму навчальної дисципліни, приклади тестових питань з окремих розділів і тем у відповідності до навчальної програми, а також зразки обов’язкових та додаткових тестів для підготовки до "Кроку 2" Для студентів медичного факультету спеціальності "Фармація".
615.3
Р 49
Різак, Галина Вікторівна.  Фармацевтичний аналіз лікарських речовин органічної природи  : навч. посіб. з фармацевт. хімії для студентів мед. ф-ту спец. "Фармація" / Г. В. Різак ; уклад. Г. В. Різак ; М-во освіти і науки України, ДВНЗ "Ужгород. нац. ун-т" [та ін.]. – Ужгород : ФОП Сабов А. М., 2023. – 208 с. : іл, табл. 
 
У навчально-методичному виданні з навчальної дисципліни "Фармацевтична хімія" галузі знань 22 "Охорона здоровя" за спеціальністю 226 "Фармація" представлена тема "дентифікація лікарських речовин органічної природи", що передбачена до вивчення робочою навчальною програмою дисципліни.
615
Р 49
Різак, Галина Вікторівна.  Фармацевтична хімія. Окремі питання фармацевтичного аналізу : навч. посіб. / Г. В. Різак ; уклад. Г. В. Різак ; М-во освіти і науки України, ДВНЗ "Ужгород. нац. ун-т", Навч.-наук. ін-т хімії та екології, Каф. орган. хімії. – Ужгород : ФОП Сабов А. М., 2023. – 304 с. 
 
У навчальному посібнику з дисципліни "Фармацевтична хімія" галузі знань 22 "Охорона здоров’я" за спеціальністю 226 "Фармація" представлено та розкрито роль фармацевтичної хімії, історія її розвитку, зв'язок з іншими науками, наведено класифікацію лікарських засобів, методи досліджень у фармацевтичному аналізі, фактори, які впливають на якість лікарського засобу, розділи "Фармакокінетика та фармакодинаміка лікарських засобів". Користувачі посібника матимуть змогу доступно познайомитись з фармакопейними реакціями неорганічних іонів, методами визначення чистоти лікарських засобів, зокрема визначення домішок іонів, вимогами до внутрішньоаптечного контролю та методами експрес-аналізу в аптеках, обов’язками провізора-аналітика та ін., що передбачені до вивчення робочою навчальною програмою дисципліни. Для студентів медичного факультету спеціальності "Фармація".
159.95
В 61
Вовчок, Василь Васильович.  Роздуми і баланс  : практ. поради для самоосвіти / В. В. Вовчок. – Ужгород : Патент, 2023. – 272 с. : кольор.іл.
 
 У книзі "Роздуми і баланс" є міркування про світ, у якому живемо, секрети для самоосвіти, пошук дороги до себе. Влучні рекомендації про щоденні дії у різних сферах життя та відомі афоризми, цитати, вислови стануть доречними у повсякденному застосуванні. Книга розрахована на тих, хто хоче набути корисних звичок, збагатитись новими позитивними рисами, якостями і стати успішною людиною
616.7
Щ 42
Щелепно-лицева ортопедія : навч. посіб. / М-во освіти і науки України, Держ. вищ. навч. закл. "Ужгород. нац. ун-т" ; авт.-уклад.: Є. Ю. Локота, Є. Я. Костенко [та ін.]. - Ужгород : ДВНЗ "УжНУ" : ФОП Ребрик А. І., 2023. – 112 с. : кольор.іл. 
 
У навчальному посібнику розглянуто питання по щелепнолицевій ортопедії, які розподілені по темах навчального плану. У посібнику висвітлені питання ортопедичної допомоги пацієнтам із ураженням щелепно-лицевої ділянки. Розглянуто загальні характеристики щелепно-лицевих апаратів та пристроїв, надання стоматологічної допомоги на різних етапах евакуації та лікуванні і профілактики різних пошкоджень та уражень щелепно-лицевої ділянки.

 


Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день