|
664.7
В 42
Визначення розрахункових навантажень виробничих механізмів і машин та технологічні розрахунки виробництва борошняних виробів [Текст] : навч.-метод. посіб. до виконання лаб., практ., курс. робіт та самост. занять з курсу "Конструювання обладнання харч. вир-в" "Технол. обладнання галузі" "Проектування підприємств харч. пром-сті" "Інжиніринг харч. вир-в", Теоретич. основи технології харч. вир-в", "Мат. моделювання технол. процесів харч. пром-ті" / П. П. Гаврилко, В. Піддубний [та ін.] ; М-во освіти і науки України, Держ. торг.-екон. ун-т, Ужгород. торг.-екон. ін-т. - Ужгород : РІК-У, 2023. - 468 с.
Мета навчально-методичного посібника – надати поглиблене засвоєння студентом основних правил з набуття навичок виконання конструктивних та технологічних розрахунків. Задачі, наведені у посібнику, охоплюють всі основні типові розрахунки, які проводяться у галузевому машинобудуванні та хлібопекарському виробництві. Адже залежно від мети розрахунку, задачі скомпоновані в окремі розділи посібника. У кожному розділі викладені стислі теоретичні відомості щодо процесів, яким присвячено задачі, основні розрахункові формули, методичні вказівки до розв'язання типових задач, наведені приклади розрахунків і контрольні задачі. В першій частині посібника розглянуто основи навантажень виробничих механізмів: двигуни машин та їх характеристики, визначення сил статичних опорів, кінематичний і силовий аналіз механізмів, динамічні навантаження приводу, співвідношення сил (моментів) в механізмах і вузлах машин. В другій частині наведено короткий аналіз виробництва борошняних виробів, основні властивості сировини та методику встановлення її якості й розрахунки виробничих рецептур.
|