Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2024-10-10
741(477.75=512.19)
Я 11
Я свідчу= Мен Şаатliǫ etem = I Witness : [артбук] / idea Fatima Osman ; author of pictures Sadyk Adji-Selim ; text Zera Bekir ; text translat. : N. Sobotiuk, Z. Bekir, O. Pavliuk. – К. : [б. в.], 2019. – 62 с. 
 
Цей артбук надруковано в рамках мистецької виставки "ЗАРАДИ КРИМУ", що реалізовано за підтримки Фонду "Партнерство за сильну Україну", який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції. 
658.8
Г 60
Голідей, Раян. Маркетинг майбутнього: як ґроуз-хакери змінюють правила гри / Р. Голідей ; пер. з англ. О. Асташова. – К. : Наш формат, 2018. – 104 с. 
 
Забудьте про дорогі рекламні кампанії та інші традиційні маркетингові інструменти. Вони не лише потребують чималих коштів і зусиль, а й малоефективні в наш час. Майбутнє компаній нового покоління – за ґроуз-хакінгом. Саме так свого часу зробили всесвітньо відомі бренди – Instagram, Dropbox, Uber, Airbnb – і довели, що традиційний маркетинг уже в минулому. 
94(477)"1917/1920"
С 60
Солдатенко, Валерій Федорович. Концепції української революції та національної соборності у світлі політичної практики 1917-1920 років: монографія / В. Ф. Солдатенко ; Нац. акад. наук України, Ін-т політ. і етнонац. дослідж. ім. І. Ф. Кураса. – К. : ІПіЕНД ім. І. Ф. Кураса НАН України, 2023. – 608 с. 
 
У монографії зроблено спробу відтворити складний і суперечливий процес ідеологічного обґрунтування органічно пов’язаних між собою концепцій Української національно-демократичної революції та національної соборності, прослідкувати їхню сутнісну еволюцію під впливом досвіду втілення в суспільно-політичну практику 1917–1920 рр. Науковий аналіз і оцінки здійснено в контексті історіографічних тенденцій різних періодів і шкіл. Дослідження виконано в межах науково-дослідної роботи "Концепція соборності України: витоки, еволюція, політична актуальність" (державний реєстраційний номер: 0122U000572). Книга розрахована на науковців, викладачів історії, політології, аспірантів та студентів, усіх, хто цікавиться українською політичною історією та сучасним суспільно-політичним розвитком України.
39(438+477)
Б 90
Буйських, Юлія. На захід від Бугу: щоденники з пограниччя / Ю. Буйських. – Чернівці : Книги - ХХІ, 2024. – 456 с. : іл. 
 
Ця книжка – своєрідний антропологічний репортаж. Вона укладена зі сторінок авторських польових етнографічних щоденників і подорожніх нотаток, зроблених під час мандрівки Польщею протягом 2015−2018 років. Кожна частина книжки – особиста історія зі щоденного життя людей на різних сторонах пограниччя: адміністративних, конфесійних, етнічних, уявних, фантомних тощо. Ці історії показують, що реальність щоденного життя в локальних спільнотах на периферії виявляється значно складнішою за офіційні візії національних історій у сусідніх державах. Голоси ж (не)звичайних людей, натяки, почуття, напівтони й мовчання, що складають тонку й вразливу тканину людського повсякдення, часто невидимі й незрозумілі. Ця книжка є спробою розповісти про цих людей та про виклики, з якими вони живуть щодня, і вона покликана навчити нас бути більш терпимими, більш відкритими до інакшості, до розмов про спільне неподолане минуле, до багатоголосся.
 
339
П 24
Педроса, Луїс. Гнучкі бренди: ловіть клієнтів, стимулюйте зростання та вирізняйтеся на ринку / Л. Педроса ; пер. з англ. А. Кучма. – К. : Yakaboo Publishing, 2021. – 272 с. : іл. 
 
Бізнес дедалі глобалізується, ринки змінюються та розвиваються, але не кожен менеджер може похвалитися міжнародним досвідом і тим більше поділитися ним. Зрозуміло, що бізнеси мають пристосовуватися до змін, та не завжди очевидно, як саме чи з чого почати. "Гнучкі бренди" пропонують гнучкий підхід до створення глобальних брендів. Книжка допоможе проаналізувати ваше середовище, здійснити ди- ференційоване і змістовне позиціонування бренду та розробити життєздат- ну стратегію для умов конкретної ніші. Ви навчитеся розпізнавати слабкості конкурентів і користуватися ними, а також довідаєтесь, чим можна й варто запам'ятатися на новому ринку, а чого слід уникати.
 
94(477.75)"1940/2015"
К 82
Крим в умовах суспільно-політичних трансформацій (1940-2015): зб. док. та матеріалів / упоряд.: О. Г. Бажан, О. В. Бажан [та ін.] ; відп. за вип. Н. О. Єгоровець. – 2-ге вид. – К. : Кліо, 2016. – 1092 с. : табл. 
 
До збірника увійшли документи та матеріали, що відображають депортаційну політику радянської влади на Кримському півострові в роки Другої світової війни та у післявоєнний період, розкривають економічні, культурні аспекти входження Криму до складу УРСР, віддзеркалюють боротьбу кримських татар в 1950–1980-ті роки за повернення на історичну батьківщину, висвітлюють проблему репатріації, адаптації й інтеграції кримських татар в український соціокультурний та політичний простір. Для істориків, етнологів, політологів, вчителів, а також для всіх, хто цікавиться вітчизняною історією.

 


Новини

2024-10-25

Запрошуємо всіх на презентацію книжки знаного фольклориста Івана Хланти.

2024-10-25

Запрошуємо на презентацію книжки Маргарити Безик про село Голубине та його мешканців.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день