Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2023-04-06

316.77
С 90
Сусліков, Л. М.Менеджмент в телекомунікаціях [Текст] : навч. посіб. для студентів спец. 172 "Телекомунікації та радіотехніка" / Л. М. Сусліков, В. С. Дьордяй ; М-во освіти і науки України, Держ. вищ. навч. закл. "Ужгород. нац. ун-т". – Ужгород : Говерла, 2022. – 320 с. : іл, табл.

У систематизованому вигляді представлені основні відомості про сучасний стан, підходи та методи менеджменту стосовно галузі телекомунікацій. Розглядаються сутність, мета і завдання менеджменту, його теоретичні основи, функції та принципи, основи загального процесу управління організацією та її персоналом. Висвітлюються питання корпоративної культури, загальної стратегії телекомунікаційних організацій, особливості планування їхньої поточної діяльності. Наведено особливості взаємовідносин підприємств із зовнішнім та внутрішнім середовищем. Значна увага приділяється функціям та методам управління, соціальній відповідальності та етиці в менеджменті. Детально розкриті питання керівництва та лідерства, організації прийняття управлінських рішень. Посібник призначений для студентів спеціальності 172 "Телекомунікації та радіотехніка". Буде корисним для студентів, що спеціалізуються у галузі радіоелектронних систем і комплексів, технологій і засобів телекомунікацій та інформаційних систем і мереж зв'язку.

537
В 53
Височанський, Ю. М. Сегнетоелектрики в наноінженерії. Фосфорвмісні халькогеніди металів [Текст] : [монографія] / Ю. М. Височанський, О. О. Молнар. – Ужгород : РІК-У, 2021. – 288 с. : кол.іл, табл.

У науковому виданні розглянуто новий клас шаруватих кристалічних сполук в системі метал-фосфор-халькоген. Представлені дані про методи вирощування таких кристалів, структуру і фізичні властивості. Значну увагу приділено сегнетоелектрикам сімейства CuInP2S(Se)6. Наведено приклади практичного застосування. Видання розраховано на спеціалістів, які цікавляться питаннями хімії і фізики твердого тіла, інженерів електронної техніки та студентів і аспірантів за спеціальностями 153 "Мікро- та наносистемна техніка" та 163 "Біомедична інженерія".

94(477)
Р 24
Рассоха, Ігор Миколайович. Справжність Велесової книги: науковий доказ [Текст] / І. М. Рассоха. – К. : Укр. пріоритет, 2018. – 320 с. : іл, фото.кол.

Ця книга містить не тільки вичерпний науковий доказ справжності Велесової книги – вона змінює загальне бачення всієї історії України. Читач дізнається про власну пам'ять українців про своє далеке минуле: про походи кімерійців і "народів моря", про величне місто Голунь/Гелон, фібули зарубінецької культури, антське місто Вороніж, боротьбу бродників за волю "проти варягів і греків", язичницьке місто Самарь, спадок Яна Гуса, таємну організацію кобзарів, Кахтирі як народний самовидав, з нового боку відкриє Г. С. Сковороду, Т. Г. Шевченка, роль Харкова в історії України... І оцінить постійні спроби російських спецслужб та їхніх запроданців спотворити і приховати це наше славне минуле. Для всіх, кого цікавить історія України.

572
Р 18
Райх, Девід. Хто ми такі? [Текст] : походження людини крізь призму ДНК / Д. Райх ; пер. з англ. А. Марховська. – 2-ге вид. – К. : Наш формат, 2020. – 368 с. : іл.

Історія науки показує, як небезпечно бути переконаним у тому, що знаєш істину. Усі помилки – починаючи від уявлення, що Земля пласка, а Сонце обертається навколо неї, – мають стати для нас попередженням і навчити піддавати сумнівам інформацію та не довіряти стереотипам. Генетик Девід Райх переконаний: геномна революція стрімко ламає наші уявлення про минуле. Чим ми відрізняємось одне від одного? Що таке ідентичність? У своїй книжці дослідник описує сучасні відкриття, пов'язані з вивченням і порівнянням стародавньої та сучасної ДНК. Він показує зміни, які відбувалися з популяціями людей у далекому минулому, доводячи, що ДНК може розповісти про історію людства значно більше, ніж традиційний арсенал археології.

616
П 69
Практичний українсько-польський довідник лікаря-педіатра [Текст] = Praktyczny ukraińsko-polski przewodnik dla pediatrzy / Г. В. Бобонич, В. Г. Мігляс [та ін.]. – Ужгород : РІК-У, 2023. – 48 с. : табл.

Даний довідник містить перечень питань практикуючого лікаря-педіатра та медичної сестри до пацієнтів Польщі. В довіднику представлені питання на українській мові з перекладом на польську мову.Розрахований на медиків, які виїхали або мають намір виїхати на роботу в Польщу, і мають намір спілкуватися з польськими пацієнтами для виявлення типу хвороби, на перебіг її, про стан дитини та інші питання, які дають можливість медичному персоналу обслуговувати польських пацієнтів в повному обсязі.

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день