Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ЗБЕРІГАННЯ БІБЛІОТЕЧНИХ ФОНДІВ

2023-03-15
621.31(477)
П 27
Пермяков, Андрій. Шлях світла [Текст] : путівник по енергетичній трансформації України / А. Пермяков. - К. : Поліпрінт, 2021. - 240 с. 
 
Захоплива енергоподорож зі сходу, шляхом Сонця, до заходу найбільшими енергооб'єктами країни. Ця книга - потужний імпульс, аби відвідати їх як турист і дізнатися про діяльність тих людей, що схожі на чарівників - енергетиків. Вони майже з нічого роблять світло, яке насичує наші лампочки, розігріває їжу в мікрохвильовках, воду - в бойлерах і дає нам право називатися сучасними людьми. Адже тільки сучасна людина звикла «діставати» світло одним натиском вимикача.
 
621.39
С 90
Сусліков, Л. М. Телекомунікації та радіотехніка (вступ до спеціальності) [Текст] : навч. посіб. для студентів мол. курсів спец. 172 "Телекомунікації та радіотехніка" / Л. М. Сусліков, В. С. Дьордяй ; М-во освіти і науки України, Держ. вищ. навч. закл. "Ужгород. нац. ун-т". - Ужгород : Говерла, 2022. - 348 с.
 
Посібник знайомить студентів із спеціальністю «Телекомунікації та радіотехніка», об'єктами і видами професійної діяльності бакалаврів та спеціалістів за напрямами підготовки в області телекомунікацій, їх професійними завданнями і необхідними компетенціями. Висвітлюються особливості організації і основні форми навчального процесу в Україні, кредитно-модульна система організації навчального процесу, перспективи розвитку телекомунікаційних технологій і систем зв’язку. Значна увага приділяється розгляду основних понять телекомунікацій, таких як: інформація, повідомлення, сигнал, лінії та канали зв’язку, телекомунікаційні системи та мережі
 
641.56(477)
В 67
Волков, Олексій. Сучасна українська кухня [Текст] : гастрономічна подорож Україною / О. Волков. - К. : Поліпрінт, 2021. - 240 с.
 
Книга «Сучасна Українська кухня. Гастрономічна подорож Україною» передбачає гастрономічні історії з кожного регіону України, по 2-3 історії з кожного регіону. Разом 30 кулінарних історій та кращих українських страв до 30-тирiччя країни. Наше завдання - дати можливiсть якомога більшій кількості людей дізнатися про цi неймовірно смачні історії.
 
630
М 52
Мертва деревина як складова лісових екосистем [Текст] = Deadwood as a component of forest ecosystems : навч.-метод. посіб. для ВНЗ / О. І. Станкевич-Волосянчук, Ю. Шпарик [та ін.] ; за ред.: Я. С. Гасинець, Р. Т. Волосянчук, О. І. Станкевич-Волосянчук ; пер. англ. Р. Волосянчук. - Ужгород : РІК-У, 2022. - 130 с.
 
Навчально-методичний посібник «Мертва деревина як складова лісових екосистем» може використовуватися на природничих факультетах вищих навчальних закладів для викладання бакалаврських та магістерських програм, де розглядаються питання ролі та важливості мертвої деревини у лісових екосистемах: «Охорона і раціональне використання лісових екосистем», «Засади сталого управління лісовими екосистемами» та «Картування екосистем та оцінка їх екосистем них послуг».
 
615.89
Ж 91
Журавська, Людмила. У пошуках грибного царства [Текст] : (етномікол. нотатки) / Л. Журавська. - 2-ге вид. - Львів : Література та мистецтво, 2020. - 188 с.
 
Ця книга розповість вам про Ліс, його таємницями і несподіванками, тими життєдайними силами, які можуть лікувати душу і продовжувати життя, Ліс, який принесе вам незабуті хвилини радості і втіху тихого полювання. Ви отримаєте відповідь на запитання: «Де, коли і як ростуть гриби, як їх збирати, як готувати їжу з них, а головне, як ними підтримати свій організм, щоб він був здоровий». В книзі вміщено близько 150 рецептів лікування грибами. Авторські фото допоможуть вам краще вивчити гриби.
 

43.4
К 46
Кічура, В. П. Виробнича практика з технології лісогосподарського виробництва [Текст] / В. П. Кічура, А. В. Кічура ; М-во освіти і науки України, Держ. вищ. навч. закл. "Ужгород. нац. ун-т", Географ. ф-т, Каф. лісівництва. - Ужгород : [б. и.], 2015. - 76 с.

Посібник містить інформацію про лісогосподарське виробництво, його галузеві особливості та, пов’язану з ними, специфіку планування, проектування й техніко-технологічного виконання лісогосподарських заходів/робіт при вирощуванні одновікових, умовно-одновікових і різновікових насаджень. Також подані програма, основні завдання та рекомендований порядок проходження виробничої практики з технології лісогосподарського виробництва студентами бакалаврського і магістерського рівня підготовки спеціальності «Лісове господарство».

006
С 90
Сусліков, Л. М. Основи стандартизації та управління якістю [Текст] : навч. посіб. для студентів спец. 172 "Телекомунікації та радіотехніка" / Л. М. Сусліков, В. С. Дьордяй ; М-во освіти і науки України, Держ. вищ. навч. закл. "Ужгород. нац. ун-т". - Ужгород : Говерла, 2022. - 152 с.
 
У навчальному посібнику розглянуто сутність стандартизації, її мета та основні завдання, функції, принципи, методичні основи, основні поняття, пов’язані зі стандартизацією.
Висвітлені основні положення законодавчих і нормативно-правових документів щодо Національної системи стандартизації, історії розвитку та формування національної стандартизації, мета, завдання, принципи державної політики в сфері стандартизації.
 

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день