Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2023-02-06

323.2(4)
Т 67
30 років свободи: повернення до Європи [Текст] : сценарії революцій Центрально-Східної Європи кінця 80-х – початку 90-х років XX століття  / Л. Крупник, В. Бака [та ін.] ; авт. карти Д. Я. Вортман. – К., [20??]. – 42 с. : іл.

Брошура розповідає про сценарії революцій Центрально-Східної Європи кінця 1980-х – початку 1990-х років. Після закінчення найкривавішої у світовій історії Другої світової війни Центрально-Східна Європа поступово, до кінця 1940-х років, опинилася під контролем комуністичних сил, а держави регіону стали союзниками Радянського Союзу. Європа розділилася на два протиборчі табори: демократичного Заходу та комуністичного Сходу. Це протистояння дістало назву "Холодна війна". Вона тривала майже пів століття, а її фінальним акордом стали демократичні революції, що повністю змінили обличчя Європи. Брошура видана на основі однойменної виставки, створеної Українським інститутом національної пам'яті у 2019 році.

811.161.2
П 53
Полюга, Левко Михайлович. Словник синонімів української мови [Текст] / Л. М. Полюга ; Нац. акад. наук України, Ін-т українознавства ім. І. Крип'якевича, Укр. мов.-інформ. фонд. – 3-тє вид. – К. : Довіра, 2007. – 480 с..

У словнику до найуживаніших слів підібрані синонімічні відповідники, які супроводжуються короткими тлумаченнями, стилістичними ремарками. В окремому реєстрі покажчика за алфавітом розміщені всі синоніми словника із зазначенням назви синонімічного ряду. До словника додано список найновіших найпоширеніших сучасних чужомовних запозичень з тлумаченнями та їх українськими відповідниками. Розрахований на викладачів, учителів, урядовців, студентів, учнів, широке коло читачів.

 

908(477)
U-31
Ukraїner [Текст] : Країна зсередини 2 / авт. ідеї Б. Логвиненко ; підгот. текстів: Д. Тітарова, К. Чикунова ; передм. Б. Логвиненко ; відп. ред. Є. Сапожникова. – К. : ГО "УКРАЇНЕР", 2022. – 320 с. : кол.іл.

Ця книга містить історії української землі, розказані людьми та відзняті командою Ukraїner. Об’їхати усі регіони України один раз виявилося замало, аби пізнати її. Тож протягом 2019-2021 років ми проїхали друге експедиційне коло та привезли ще більше розповідей про нашу неймовірну країну та її мешканців. Як і всі матеріали Ukraїner — це історії реальних людей та місць, якими вони опікуються, із діалогами та без режисури. Мандруючи країною, ми прагнемо зафіксувати її як для кожного українця, так і для всього світу. А з початком розв’язаної Росією загарбницької війни, у цієї книги з’явилась ще одна важлива мета: показати Україну такою, якою вона була до 24 лютого, зберегти її в пам’яті, щоби після перемоги відбудувати та зробити ще кращою.

612
Б 67
Бичко, Михайло Васильович.  Сучасні методи діагностики в кардіології [Текст] : навч. посіб. / М. В. Бичко, М. В. Рішко ; Ужгород. нац. ун-т, Каф. госпіт. терапії. – Ужгород : Ліра, 2018. – 248 с. : іл.

         Навчальний посібник призначений для підготовки лікаря, де в стислій формі викладені показання, протипоказання і методика проведення окремих функціональних проб, їх інтерпретація. Наведено 457 ситуаційних задач по різних функціональних пробах та еталони їх вирішення. Посібник може бути використаний у процесі навчання студентів на терапевтичних кафедрах, а також для самостійної роботи. Посібник рекомендовано для студентів, лікарів-інтернів, лікарів-терапевтів, кардіологів.

159.922
П 78
Про що він мовчить [Текст] : книжка, написана чоловіками : [збірка] : [50 есеїв] / упоряд. І. Лісова ; пер. І. Ніколайчук. – К. : Creative Women Publishing, 2022. – 288 с. : іл.

Міф про "справжнього чоловіка" й досі передається з уст в уста й лягає важким каменем на чоловічі плечі. "Справжній" чоловік нічого не відчуває, не плаче, не втомлюється і ніколи не падає. Він котить Сізіфів камень уперед і вгору. Та якщо ви прочитаєте цю книжку – то віч-на-віч зустрінетеся з чоловіком, який наважився говорити. Те, чим він ділиться – вразливе й сокровенне: про насильство і біль, про втрату і зраду, про радість і любов. З таких історій розпочинається важливий діалог між чоловіками і жінками. Між нами всіма. Збірка "Про що він мовчить" – 50 есеїв, написаних чоловіками. Це продовження бестселера "Про що вона мовчить", який об'єднав 48 щирих, пронизливих історій про жіночий досвід.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день