Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2023-01-19

355(477)"2014/2015"
Р 32
Рева, Ірина. Воїни Дніпра 
[Текст]: цінності, мотивації, смисли / І. Рева ; упоряд., передм. І. Рева ; Укр. ін-т нац. пам’яті, Дніпров. міськрада [та ін.]. – К. : К. І. С., 2020. – 358 с. : іл.

Книга містить спогади одинадцять дніпрян, учасників російсько-української війни на Донбасі, які служили у складі Збройних сил України та добровольчих  підрозділів у 2014-2015 рр. Це транскрибовані аудіозаписи напівструктурованих проблемних інтерв’ю, записаних у 2017 році, в яких ідеться про будні військової служби, цінності та життєві засади бійців. Розповіді доповнені фотографіями з особистих архівів героїв книги. Для всіх, хто цікавиться історією російсько-української війни на Донбасі.

329(477)"1919/1923"
В 72
Воля України або смерть [Текст] : повст. рух в Україні у 1919-1923 рр. : до 100-річчя Холодноярської та Медвинської республіки / Укр. ін-т нац. пам’яті ; працювали: Т. Бойко, З. Бойченко [та ін.]. – К., 2021. – 58 с. : фото.

Брошура присвячена антибільшовицькому повстанському руху, який у 1919-1920 роках охопив майже всі регіони України. Вона ознайомлює з отаманами найбільших повстанських загонів, методами боротьби, а також так званими повстанськими "республіками". Видання розповідає про передумови антибільшовицьких селянських повстань у 1919-1920 роках. Зокрема, тут йдеться про Медвинське повстання та створення Холодноярської селянської організації, 100-річчя яких відзначалося 2021 року.

618
М 26
Маркін, Л. Б. Ідіопатичне маловоддя та багатоводдя [Текст] : монографія / Л. Б. Маркін, В. В. Маляр. – Ужгород : Ліра, 2019. – 218 с. : кол.іл, табл.

Монографія присвячена одній з актуальних проблем сучасного акушерства – з’ясуванню ролі помірного ідіоматичного мало- та багатоводдя в акушерстві й перинатолобгії. На основі узагальнення даних літератури та власних комплексних досліджень наведено оригінальні дані про роль водно-електролітного балансу, антиоксидантного захисту, зміни структури та функції навколоплодових оболонок, плаценти, плацентарного ложа матки в ґенезі ідіопатичної патології навколоплодового середовища, запропоновані способи корекції помірного ідіопатичного мало- і багатоводдя та обумовлених ними порушень у фетоплацентарній системі. Для акушерів, неонатологів, морфологів.

305
Р 81
Рош, Андре. Перша стать. Зміни та криза чоловічої ідентичності [Текст] / А. Рош ; пер. з фр. І. Славінська. – К. : Основи, 2018. – 248 с.

"Не служив – не мужик" та інші поширені стереотипи – це не природні чи вроджені особливості сприйняття або етапи становлення чоловіка. Це культурно зумовлені вимоги до "справжнього чоловіка", й вони змінюються протягом століть. Як суспільство конструює систему, де йдеться про вищість чоловіка? І як ця зверхність виражається публічно? Ось що у своїй праці досліджує історик Андре Рош. Він спирається на контекст французької історії, але українські читачі впізнають немало закономірностей функціонування суспільств у селах і містах. Андре Рош – сучасний французький історик. Здобув ступінь доктора філософії у Страсбурзькому університеті. Автор багатьох книг та публікацій, якими захоплюється читацька аудиторія за кордоном.

327(100)"20"
К 69
Корсунський, Сергій Володимирович. Зовнішня політика в епоху трансформацій [Текст] : як не залишитись на узбіччі історії / С. В. Корсунський. – Х. : Vivat, 2020. – 256 с. – (Історія та політика).

Світ вступив у період глобальних трансформацій, основні риси якого – це криза лідерства, націоналізм і популізм, взаємна недовіра, небачена нерівність у розподілі суспільних благ і примат сили над правом. Україна стала ареною зіткнень інтересів глобальних світових гравців. Проте у часи радикальних змін для нашої країни відкриваються можливості подолати шлях від трагічного минулого до омріяного майбутнього. Як це можна зробити, що потрібно усвідомити для досягнення цієї мети?

342.9
П 59
Порівняльне адміністративне право [Текст] : навч.-метод. посіб. [для студентів спец. "Міжнар. право" юрид. ф-т] / О. О. Грін ; М-во освіти і науки України, ДВНЗ "Ужгород. нац. ун-т" [та ін.]. – Ужгород : ФОП Сабов А. М., 2022. – 60 с.

Навчально-методичний посібник з дисципліни "Порівняльне адміністративне право" містить структуру програми навчального курсу для студентів спеціальності "Міжнародне право" юридичного факультету, тематику семінарських занять, рекомендації щодо написання рефератів, перелік рекомендованої літератури.

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день