Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2022-12-07
Продовжуємо знайомити вас з новими надходженнями у відділ художньої літератури, які отримано за Програмою поповнення фондів публічних бібліотек, які реалізовує  державна установа «Український інститут книги»
821.111(73)
Л 82
Лу Марі WARCROSS: нехай почнеться гра : для дітей ст. шк. віку / Лу Марі ; пер. з англ. О. Ю. Барабаш. – Х. : Ранок, 2020. – 384 с.
 
Для когось Warcross — це гра, а для когось – спосіб швидко заробити. Тільки не всі роблять це законно. Еміка Чен — мисливиця за головами, яка вистежує саме таких злочинців за винагороду. Тільки остання гонитва провалюється, і Еміка йде на ризик і зламує офіційний чемпіонат з Warcross. Поцупивши в ігрока цінний бонус, Еміка погасить борги. Але код злому гри спрацьовує не так, і поява дівчини на арені стає сенсацією ночі. Замість очікуваного дзвінка з поліції, дівчина отримує приголомшливу пропозицію роботи від творця гри – мільярдера Хідео Танака. Він шукає кількох шпигунів для участі в турнірі, щоб виявити проблеми в системі безпеки. Тільки те, що знайде Еміка, поставить під загрозу всю імперію Warcross. 
 
821.111
Б 26
Бартон, Фіона. Вдова : [роман] / Ф. Бартон ; пер. з англ. К. Манкович. – Х. : Vivat, 2018. – 368 с.
 
Детектив британської поліції Боб Спаркс розплутує таємничу історію зникнення дворічної Белли Елліотт. Мати-одиначка Дон побивається та залучає до пошуків усіх небайдужих, не нехтуючи увагою преси та телебачення. Місцева репортерка Кейт Вотерз мріє дізнатися правду, використовуючи весь арсенал професійних навичок. Але найзагадковішим персонажем у цій людській драмі постає Джин Тейлор, вдова головного підозрюваного, котрий раптово для всіх помирає.
Психологічний трилер, сповнений яскравих характерів, гострої інтриги та особливого шарму британського детективу. Під прискіпливим оком письменниці опинилися теми підтримки, вірності, зради, а головне — подружнього життя й численних секретів, що їх таїть у собі кожен шлюб.
821.131.1
Н 25
Нанетті, Анджела. Містраль : повість : для серед. шк. віку / А. Нанетті ; пер. з італ. А. Маслюх. – Л. : Вид-во Старого Лева, 2020. – 232 с.
 
Це морська й чуттєва історія зростання та пошуку себе хлопця Містраля, що, подібно до сильного й непереборного вітру, на честь якого його й назвали, почувається самотньо й розгублено на своєму Чорному острові, королем якого він є. Та нікому не вдається приборкати його вольовий характер — ані татові, на якого він так схожий, ані мамі чи бабці. І немає для Містраля нічого кращого, ніж бути наодинці з морем і вірним псом Пінявкою та розкривати тисячі таємниць, що криються у хвилях... Так і триває аж до тієї миті, коли на острові з’являється маленька іноземка на ім’я Хлоя, що перевертає його життя. Їй не властиві жодні упередження, і завдяки їй Містраль відкриває для себе не тільки глибини моря, але й кохання.
821.133.1
Ш 26
Шарр’єр, Анрі. Метелик : розповідь, переказана Жаном-П’єром Кастельно / А. Шарр’єр ; пер. з фр. З. Борисюк. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. – 576 с.
 
Бувають книги, просто приречені на успіх. Автобіографічний роман Анрі Шарр’єра "Метелик" став бестселером відразу після його опублікування в 1969 році. У перші три роки після виходу в світ було надруковано близько 10 мільйонів екземплярів цієї книги. Кінематографісти були готові битися за право екранізації.
Автор цієї розповіді Анрі Шарр’єр на прізвисько Метелик (Папійон) в двадцять п'ять років був звинувачений у вбивстві і засуджений до довічного ув'язнення. Але тут і почалася найфантастичніша з його авантюр. На каторзі у Французькій Гвіані він пройшов через неймовірне випробування, не раз опиняючись на волосині від загибелі. Інстинкт виживання і нездоланне прагнення до свободи допомгли йому врешті-решт опинитися на волі.
616
М 44
Мезріч, Джошуа. Коли смерть дарує життя : нотатки хірурга-трансплантолога / Д. Д. Мезріч ; пер. з англ. А. Дученко. – К. : BookChef : Форс Україна, 2020. – 400 с.
 
Історія такої звичної на сьогодні операції, як трансплантація тканин та органів однієї людини іншій, триває менш ніж століття. Однак протягом цього часу людство зробило значний крок на шляху до порятунку життів.
Про піонерів трансплантології, труднощі, які їм довелося долати, етичні та юридичні колізії, складні рішення й радість від кожного врятованого життя хірург Джошуа Д. Мезріч розповідає в книзі «Коли смерть дарує життя». Читач разом із автором бере участь у заборі тканин та органів; потрапляє до операційних і спостерігає за тим, як нирка чи серце переселяються в тіло іншої людини; переживає неймовірні емоції — від страху помилитися до ейфорії успіху.
Книга буде цікавою і лікарям, і пацієнтам, і не дотичним до медицини читачам, оскільки вона — про найважливіше для нас усіх: життя.
 
821.111(73)
Г 14
Гайтон, Стівен. Соловей не дасть тобі заснути : роман / С. Гайтон ; пер. з англ. В. К. Горбатько. – К. : Нора-Друк, 2019. – 384 с.
 
Еліас Трифанніс, який пройшов пекло війни в Афганістані, прибуває на Кіпр для реабілітації. Виснажений кошмарами, він шукає забуття в обіймах турецької журналістки Ейлюль. Та романтична прогулянка коханців закінчується трагічним інцидентом. Трифанніс тікає до Вароші, колись популярного греко-кіпрського курортного містечка, покинутого після турецького вторгнення у 1974 році. Там він приєднується до загубленої у зарослих руїнах громади вигнанців, де нарешті міг би знайти спокій і зцілення, але дехто не може змиритися з цією ідилією посеред руїн..
Захопливий роман про приховані секрети, наслідки війни та пошуки кохання.
 

Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день