Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2022-10-27

070.48(477)"1917/1941"
В 14
Вакульчук, Ольга Анатоліївна. Багатотиражна преса України 1917–1941 років: становлення, розвиток, контент [Текст] : монографія / О. А. Вакульчук ; відп. ред. Л. А. Дубровіна ; Нац. акад. наук України, Нац. Б–ка України ім. В. І. Вернадського. – К. : Нац. Б–ка України ім. В. І. Вернадського, 2021. – 536 с.

У монографії розглядається широке коло питань, пов'язаних із процесами становлення, розвитку й функціонування багатотиражних газет, що виходили на території сучасної України впродовж 1917-1941 рр. Багатотиражна преса цього періоду є специфічним явищем і окремим видом газетної періодики, яка слугувала формуванню радянських ідеологічних засад в усіх галузях економічної, політичної та культурної діяльності держави, організовувала трудові колективи на виконання поставлених владою завдань. Вона об'єднувала у собі всі різновиди газет, котрі видавалися заводськими, фабричними, шахтними, транспортними установами й підприємствами, об'єднаннями, політвідділами МТС, а також редакціями колгоспів, радгоспів, навчальних та культурних закладів, профспілкових і громадських організацій тощо. У роботі проаналізовано специфіку етапів становлення багатотиражної преси, розкрито загальне та специфічне у розвитку її різних видів, встановлено особливості функціонування багатотиражних газет на тлі суспільно-політичної ситуації, що склалася в період 1917 – початку 1940-х років. Видання орієнтовано на істориків, пресознавців, журналістів, бiблiографознавців, бібліотечних працівників і всіх, хто цікавиться історією преси.

005.8
Х 42
Хіґні, Джозеф. Основи управління проєктами [Текст] / Д. Хіґні ; пер. з англ. Я. Машико. – 5-те вид. – Х. : Ранок : Фабула, 2020. – 272 с.

Як планувати проєкт? Як управляти зацікавленими сторонами? Як розробити цілі та задачі проєкту і створити план управління ризиками та комунікацією? Як використати ієрархічну структуру робіт і створити графік проєкту? Як контролювати та оцінювати проєкт? І взагалі, яку роль відіграє менеджер проєкту? Відповіді на ці та багато інших запитань ви отримаєте з цієї книжки. П'яте видання "Основ управління проєктами" – це чудовий інструмент, щоб закласти власне підґрунтя для управління проєктами та отримати статус досвідченого професіонала.

005
М 17
Максвелл, Джон. 5 рівнів лідерства [Текст] : доведені методи збільшення свого потенціалу / Д. К. Максвелл ; пер. з англ. Т. Куріпко. – Х. : Ранок : Фабула, 2019. – 304 с.

Дуже мало щасливців, які є лідерами від народження. Але немає нічого неможливого для тих, хто мріє вести за собою людей, зростати особисто і одночасно допомагати зростати іншим, змінюючи світ на краще. Варто спробувати. Варто зробити бодай перший крок. Кожен розділ книжки присвячено одному рівню: можливості й недоліки, найкраща лінія поведінки і переконання, які допоможуть піднятися на наступний щабель, зв'язок того або іншого рівня з загальними законами лідерства тощо. Видання буде корисним для всіх, хто цікавиться питаннями ефективного лідерства й керівництва не лише у бізнес-структурах, а й у волонтерських організаціях.

159.923
К 41
Кінг, Ларрі. Як розмовляти будь з ким, будь-коли і будь-де [Текст] : сектети успішного спілкування / Л. Кінг, Б. Ґілберт ; пер. з англ. Н. Борис. – 2-ге вид. – Х. : Моноліт Bizz, 2021. – 208 с.

Ця книжка захоплює з першої сторінки, бо читаєш і віриш авторові, який за роки своєї журналістської кар'єри провів понад 60 тисяч інтерв'ю. Співрозмовниками Ларрі Кінга на його мегапопулярному ток-шоу були Білл Клінтон, Дональд Трамп, Френк Сінатра, Арнольд Шварценеггер та інші знаменитості світового масштабу. А у своїй книжці відомий телеведучий щиро, без пафосу, веде розмову з усіма нами, даючи професiйнi поради на всі випадки життя: від сімейних свят і світських вечірок до зборів батьківського комітету. Ви навчитеся впевнено вступати в розмову і якнайкраще висловлюватися. Ця книжка буде корисна тим, хто прагне легко й невимушено розмовляти будь з ким, будь-коли і будь-де.

004.4
М 29
Мартін, Роберт. Чиста архітектура [Текст] : мистецтво розроблення програмного забезпечення / Р. Мартін ; пер. з англ. І. Бондар-Терещенко. – Х.: Ранок: Фабула, 2021. –368 с. : іл.

Роберт Мартін – визнаний авторитет у галузі комп'ютерної архітектури, без перебільшення геній і чудовий оповідач. Спираючись на багаторічний досвід і використовуючи цікаві приклади з власної (і не лише) практики, автор розповідає про базові принципи створення програмного забезпечення. Книжка в першу чергу адресована програмістам і програмним архітекторам, але буде корисною будь-кому, хто цікавиться сучасними комп'ютер ними технологіями.

004.8
Б 85
Бостром, Нік. Суперінтелект [Текст] : стратегії і небезпеки розвитку розумних машин / Н. Бостром ; пер. з англ.: А. Ящук, А. Ящук. – К. : Наш формат, 2020. – 408 с. : іл.

Штучний інтелект - це бомба в руках дитини. Що як одного дня з'явиться розум, який перевершить наш – досі найбільший на планеті? Чи стане він руйнівною загрозою, що змiнить iсторiю людства? У цій книжці професор Оксфорду Нік Бостром досліджує наукові теорії, що стали передумовою відкриття штучного інтелекту, та наслідки його впливу. Автор розглядає важливі аспекти: швидкість поширення штучного розуму, його форми і здібності, варіанти стратегічного вибору, перед якими опиниться суперінтелект, щойно отримає вирішальну перевагу. Та найголовніше, Бостром не кидає людство напризволяще, а пропонує конкретні запобіжні заходи, якi допоможуть контролювати штучний інтелект у майбутньому.

808.5
Б 82
Борґ, Джеймс. Мистецтво говорити [Текст] : таємниці ефективного спілкування / Д. Борґ ; пер. з англ. Н. Лазаревич. –Х. : Ранок : Фабула, 2021. –304 с. : іл.

Бiзнес-тренер Джеймс Борг, відомий своїми відкриттями в галузях спілкування, особистісного розвитку, мови тіла та "контролю мислення", пропонує прості і дієві поради для кожної людини. Його методика допоможе змінити спосіб мислення і поведінку в особистому житті й на роботі, зробить життя цiкавішим, насиченішим і позбавить 3айвого стресу, а ваші навички спілкування сягнуть геть нового рiвня.

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день