Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2013-10-24

 


 

84(4УКР)6
Д 44
Дивоовид : антологія української поезії ХХ століття / упоряд., передм. І. Лучук. – Тернопіль : Богдан, 2007. – 784 с. : іл.


Антологія “Дивоовид” є своєрідною панорамою української поезії ХХ століття. 111 поетів представлені 909 творами. Добірки розташовані у хронологічному порядку за часом народження авторів. Видання «Дивоовид» започатковує однойменну серію поетичних антологій. Книга відзначена дипломом на конкурсі «Книжковий дивосвіт України» у номінації «Оригінальний видавничий проект» на ХІ Київському міжнародному книжковому ярмарку «Книжковий світ-2008».
 

84(4УКР)6
К 26
Карпа, І. Піца "Гімалаї" : [роман] / Ірена Карпа. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2011. – 400 с. : іл.


Роман «Піца «Гімалаї» — це історія про дівчину з дивним ім’ям Редька, що безперестанно мріє про мандри. Старша сестра скидає героїню з небес на землю: краще б на роботу влаштувалася — он хоч піцу доставляти. Тільки от у Редьки, вочевидь, у крові дзен-туризм. Одна коробка з італійським наїдком стає для дівчини справжньою скринькою Пандори, і тепер вже інстинкт самозбереження жене її від київської піцерії через Ляйпціґ аж до Індії. Піцу замовляли? А нове життя?

 

 

84(4УКР)6

П 42

Поваляєва, С. В. Бардо online  /  Світлана Вадимівна. Поваляєва. – Х. : Фоліо, 2009. – 288 с. – (Графіті=Graffiti).

«Бардо online» – ідеально зрозуміла для молодої авдиторії книжка. У ній вистачає усіх неодмінних атрибутів такого-роду-літератури. Себто, наприклад, конфліктів між поколіннями, довгих балачок про дивакуватості цього світу, або іншого юнацького брухту. Для того, щоб адекватно сприйняти новий роман Поваляєвої «Бардо online», слід орієнтуватися не лише в молодіжному, але й у геймерському сленгові, мати уявлення про те, чим живуть сучасні буддисти і хоча б зрідка стежити за подіями довкола Тибету. За великим рахунком, читачеві «Бардо» варто знати основне: «чар» - це геймерське слово для позначення персонажа гри, а «бардо» – буддійський  концепт, що означає проміжний стан між двома життєвими втіленнями.

84(4УКР)6

Р 64

Роздобудько, І. Дванадцять, або Виховання жінки в умовах, не придатних до життя : роман / Ірен  Роздобудько. – К. : Нора-Друк, 2012. – 272 с. – (Популярні Книжки).

Авторка називає цей твір романом-алюзією. Перша частина роману - розповіді пацієнтів психодиспансеру, в якому почала працювати головна героїня. Вона, маючи посаду "психопікера", є своєрідним провідником у замкнений світ цих пацієнтів, а функція її полягає в тому, щоб їх просто вислухати. Оповіді пацієнтів різні. Спочатку здається, що все це хвороблива маячня. Але з часом героїня починає бачити внутрішній стан речей і відтоді усе зовнішнє викликає в неї лише сум або сміх.


 

 

84(4УКР)6

С53

Сняданко, Н. В. Комашина тарзанка : повість, оповідання /  Наталія Володимирівна Сняданко. – Х. : Фоліо, 2009. – 288 с. – (Графіті).

Наталка Сняданко (нар. 1973 р.) — журналіст, перекладач, авторка кількох прозових книг, у тому числі «Колекція пристрастей, або Пригоди молодої українки» та «Чебрець в молоці», що вийшли у видавництві «Фоліо». Її прозу перекладають у Польщі, Росії, Білорусії, Чехії, Німеччині, Швейцарії, Іспанії. Нова книга Наталки Сняданко має назву „Комашина тарзанка“. Головними героями тут є подружня пара у тяжкий та напружений період їх стосунків. Все розпочинається тоді, коли вони вирішують зупинитися переночувати у одному готелі, який розташований просто серед лісу. Саме тут все починає змінюватися між ними. Подекуди їхні відносини стають напруженими та натягнутими, як тоненька тарзанка між двома берегами стрімкої річки. Тут практиично немає діалогів, тут все побудовано на  відчуттях і думках. З кожним рядком ви відчуваєте внурішній світ героїв і ту натягнуту між ними нитку, чи як  змальовує це автор – тарзанку.

84(4УКР)6
Ш 37
 
Шевчук, В. О. Сон сподіваної віри : ґотично-притчева проза /  Валерій Олександрович Шевчук. – Львів : Піраміда, 2007. – 416 с.
 
Нова книга Валерія Шевчука — тематичний збірник оповідань та повістей, написаних із використанням притчевої та ґотичної поетики, часом ужитих у класичному вигляді, а часом модельованої в алегоричні твори з поглибленим мислительним наповненням. Особливістю книги є те, що вона писалася автором, починаючи з початків літературної творчості, проздовж усього її часового простору дотепер. Оповідання та повісті цього типу ніколи досі не виходили книжковим виданням (за винятком «Жінки-змії») і складають окремий блок у творчості письменника.


 

 


Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день