Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ЗБЕРІГАННЯ БІБЛІОТЕЧНИХ ФОНДІВ

2017-01-30
36.81
А 22
            Автоматизація виробничих процесів : підручник / І. В. Ельперін [и др.] ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технологій. - Вид. 2-ге, випр. - К. : Ліра-К, 2015. - 378 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 376-377.

             Висвітлено питання автоматизації виробничих процесів, описано автоматичний контроль технологічних параметрів, автоматизовані системи регулювання, технічні засоби автоматизації, основи проектування автоматизованих систем.

            Розглянуто основи автоматизації виробництва із застосуванням мікропроцесорних промислових контролерів і принципів побудови комп’ютерно-інтегрованих систем управління з використанням автоматизованих робочих місць оператора-технолога.

36.83
Н 73
Новікова, О. В.
            Технологія виробництва хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів : навч. посіб. / О. В. Новікова ; М-во освіти і науки України. - Вид. 2-ге, переробл. та допов. - К. : Ліра-К, 2016. - 540 с.
 
            В посібнику викладено комплексна технологія виробництва хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів. Розглянуто основні та додаткові види сировини хлібобулочного та кондитерського виробництва. Наведена характеристика способів приготування й обробки тіста з пшеничного житнього борошна та їх суміші. Розглянуті норми, методи визначення та контролю якості хліба, причини утворення дефектів. Описана технологія виготовлення й оздоблення борошняних кондитерських виробів.  Представлені відомості про дієтичні вироби і вироби дитячого асортименту. 
36.86
М 21
            Малювання, ліплення та сучасні способи оздоблення борошняних кондитерських виробів : підручник / О. В. Новікова, К. П. Вініченко, Л. О. Радченко [та ін.] ; М-во освіти і науки України, Харків. коопер. торг.-економ. коледж [та ін.]. - Х. : Світ Книг, 2014. - 316 с. : іл. - Бібліогр.: с. 296.

           Справжній кондитер повинен бути інтелектуальною й творчою людиною, художником, здатним не просто сліпо дотримуватись ультрамодних віянь, але й творчо підходити до роботи. Саме тому основною метою підручника є ознайомлення майбутніх кондитерів з великою кількістю техніки і технологій оформлення кондитерських виробів. У підручнику викладено теоретичні основи малюнку та ліплення, побудова геометричної композиції в малюнку. Розглядаються такі питання, як мета та завдання малювання, ліплення та оздоблення кондитерських виробів.

            У книзі представлені різноманітні сучасні техніки роботи із кремом, шоколадом, карамеллю, цукровою мастикою та іншими матеріалами, що використовуються при оздоблені кондитерських виробів. Наведені сучасні інструменти, які використовуються для декорування борошняних кондитерських виробів.

36.91
Ю 16
Юдічева, Ольга Петрівна.
            Товарознавство. Малопоширені овочі : навч. посіб. / О. П. Юдічева ; М-во освіти і науки України, Полтав. ун-т екононіки і торгівлі. - К. : Ліра-К, 2015. - 236 с. - Бібліогр.: с. 233-234.

             Матеріал посібника висвітлює питання товарознавчих властивостей мало поширених овочів і викладений відповідно до програми дисципліни «Товарознавство»

ВООЗ рекомендує щоденно вживати не менше 400 г. овочів додатково до картоплі. Результати епідеміологічних досліджень підтвердили, що при вживанні овочів та фруктів у такій або більшій кількості поширеність серцево-судинних, деяких онкологічних захворювань і більшості дефіцитів мікроелементів серед населення знижується.

36.99
С 31
Сенічкін, Руслан.
            Сніданки. Зима. Весна. Літо. Осінь / Р. Сенічкін ; ред.-упоряд. О. Заклецький. - 2-ге вид. - К. : Самміт-Книга, 2015. - 208 с.

           Перша книга рецептів смачних, корисних і поживних сніданків від телеведучого 1+1 Руслана Сенічкіна. Це добірка найкращих ідей кулінарної рубрики шоу «Сніданок 1+1». За основу було взято рецепти ранкових страв з органічних та супервітамінних продуктів кожної пори року : зими, весни, літа, осені. Всі рецепти – це авторське рішення Руслана Сенічкіна, який дуже любить готувати та частувати. Добірка яскраво і смачно проілюстрована – з жару, полум’я. Ви знайдете тут і каші, і пироги, і салати, і рататуй, і фахітас, і різноманітні супи-пюре, і млинці, і Афіни, і ще безліч цікавих ідей для ранкового заряду енергії гарного настрою. 

36.99(4УКР)
П 64
Потанина, Ирина Сергеевна.
            Одесская кухня / И. С. Потанина ; худ.-оформ. О. Н. Иванова ; предисл. Л. Лузина. - Х. : Фолио, 2014. - 256 с.

            Новая книга Ирины Потаниной – захвативающая кулинарная провокация. В каком-то смысле текст представляет реальную опасность для читателя 6 с первых же страниц на вас хлынут ароматы соблазнительных рецептов. Вам немедленно захочется что-нибудь приготовить, и остальным делам придется подождать.

         Представленные в книге рецепты мало того, что сов сем не сложны и при том замечательны, так еще и собраны автором отнюдь не случайно. Каждый сопровождается своїй литературной историей, связан с известными зичностями, жившими или просто бывавшими в Одессе, а еще с одеськими легендами, байками, рассказами и рассказиками.

            Пушкин, Ахматова, Гоголь, Франко, Утесов, Раневская … Их имена навсегда вошли в историю города, и уже никто не знает, где там правда, а где… ну, скажем, одеський фольклор. 

36.99(4УКР)
Л 57
Лильо, Ігор Миколайович.
            Львівська кухня  / І. М. Лильо ; передм. В. М. Поліщук ; відп. за вип. М. В. Дєсятникова. - К. : Факт, 2016. - 256 с.

            Львівська кухня – як склава частина галицької – це напрочуд дивна суміш української, польської, єврейської, вірменської традицій, яку акуратні та педантичні австрійці приправили запаморочливими ароматами Середземномор’я і впорядкували та класифікували. Тому ця кухня неповторна. Але попри свою витонченість та оригінальність, львівська кухня і далі намагається опиратися на місцеві продукти, традиції та історичну пам’ять. Але це викликає велику повагу.

36.99
В 19
Васильева, Ярослава Васильевна.
            Мультиварка - все секреты. Только лучшие рецепты [Текст] / Я. В. Васильева. - Х. : Виват : Аргумент принт, 2015. - 256 с.

            Вы купили мультиварку и не знаете, что можно в ней приготовить? Наша книга поможет вам. В ней собраны лучшие рецепты вкусных и полезных блюд из мяса, птицы, рыбы, овощей и круп, а также сладких блюд и выпечки, которые вы сможете приготовить легко и быстро. Мультиварка сэкономит  ваше время и позволит вам заполнить его чем-то приятным.

36.99(0)
О-97
Ощипок, І. М.
            Кухні народів світу [Текст] : навч. посіб. / І. М. Ощипок, П. Х. Пономарьов, М. І. Філь ; М-во освіти і науки України, Львів. комерц. акад. - Львів : Магнолія 2006, 2015. - 246 с. : табл. - Бібліогр.: с. 243-244.
 
            У посібнику викладено загальнонаціональні й регіональні кухні народів країн світу, сировину, способі приготування і особливості споживання страв, а також організацію, форми, системи та методи обслуговування іноземних туристів у готельно-ресторанних комплексах України.

            Кожен народ має свій неповторний уклад життя, свої обряди, звичаї, танці, пісні, легенди, які проявляються і в кулінарії. Гастрономічні звички, пристрасті й антипатії, способи готування їжі й прийоми подачі страв складалися в кожного народу протягом століть, і в силу цієї обставини кулінарія стала об’єктом вивчення не тільки фахівців харчування, але рівною мірою й медиків, соціологів, етнографів, істориків, фахівців туристичного й готельно-ресторанного бізнесу.

46.7
Л 17
Лазарева, Оксана Васильевна.
            Ваша кошка. Порода, уход, общение / О. В. Лазарева. - Х. : Аргумент Принт, 2014. - 256 с.

           В этой книге любители животных найдут обширный справочник по всем популярным породам кошек – от длинношерстных персидских и сибирских до почти голых Рексов и сфинксов. А рекомендации признанных заводчиков и ветеринаров

           Помогут не только тем, кто недавно взял в свой дом котенка, но и опытным «лошатникам», ведь животные – как люди: каждое со своим характером, особенностями и болезнями. Поможет это издание и тем, кто решится всерьез заняться разведением кошек или отважится на создание новой породы.

46.7
Э 18
Эдвардс, Алан.
            Кошки : породы и уход за ними : полн. иллюстрир. энцикл. / А. Эдвардс ; ветеринар. консультант Т. Тернер ; пер. с англ. С. Г. Байрачный. - Х. : Фактор : Pelican, 2014. - 256 с.

           Исчерпывающее руководство по признанным породам кошек со всего мира: от длинношестных персов до безволосых сфинксов, от обыкновенной домашней кошки до бесхвостой мэнской и более редких пород, таких как сингапурская, бенгальская, японсий бобтейл и оцикет.

            Увлекательное описание пород с основными сведениями о характере и необходимом уходе за внешностью. Самый современный перечень пород с замечаниями специалистов и результатами новейших исследований.

46.8
В 23
Ващенков, Александр.
            Бройлеры. Выращивание кур и уток мясных пород: [полная технология] / А. Ващенков. - Х. ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2015. - 416 с.

           Разведения кур и уток мясних пород – очень выгодное дело. Выращивая птицу самостоятельно, вы обеспечите свою семью вкусным и поленим м’ясом, в качестве котрого будете уверены. Кроме того, это отличный способ заработать. Эта книга поможет вам убедится на собственном опыте, что при выращивании бройлеров низкая себестоимость мяса обеспечивается сравнительно небольшими затратами денег, времени и труда на производство, а занятие это настолько увлекательное, что вы навсегда его полюбите.

46.9
Б 43
Белик, Эллина Валентиновна.
            Современный справочник пчеловода / Э. В. Белик. - Донецк : БАО, 2014. - 544 с.

            Сегодня пчеловодство являэться не только важной отраслью сельського хозяйства, но и одним из увлекательнейших  занятий для людей, которые не равнодушны к природе и пчелам, продуктам пчеловодства и своему здоровью. Робота с пчелами захвативает любого, кто хоть раз побывал на пасеке, вдохнул медовый аромат, услышал гул пчел-тружениц, увидел их необычные «дома».

            В книге наведены сведения о жизни пчелиной семьи, обустройство пасеки, сезонные пасечные работы, борьба с болезнями и вредителями пчел, медосбор и получение продуктов пчеловодства – обо всем этом рассказывается в издании.

48
Б 79
            Большой ветеринарный справочник : настол. кн. фермера / сост. Ю. Д. Бойчук. - Харьков ; Белгород : Клуб Семей. Досуга, 2015. - 384 с. : табл., рис. - Библиогр.: с. 382

            Универсальный помощник для начинающих и опытных фермеров. Здоровье домашних животных во многом зависит от гигиены содержания и своевременной профилактики заболеваний, а исход болезни – от правильно оказанной доврачебной помощи. В книге описаны симптомы многочисленных инфекционных, паразитарных и незаразных заболеваний крупного и мелкого рогатого скота, лошадей, свиней, домашней птицы, а также основные принципы их лечения.

46.9
Б 61
Білик, Елліна Валентинівна.
            Великий сучасний довідник бджоляра / Е. В. Білик ; пер. з рос. І. Г. Данилюк. - К. : КРИСТАЛ БУК, 2016. - 528 с.

           Сьогодні бджільництво є не тільки важливою галуззю сільського господарства, але й одним із найбільш захоплюючих занять для людей, які не байдужі до природи, бджіл, продуктів бджільництва й свого здоров’я. Робота із бджолами захоплює кожного, хто хоча б раз побував на пасіці, вдихнув медовий аромат, почув гул бджіл-трудівниць, побачив їхні незвичайні «Будинки».

 


Новини

2024-11-22

Україна - країна з найкрасивішим національним костюмом. Вишиванками, яскравими вінками захоплюються у всьому світі. Але наряд неможливо уявити без аксесуарів. Саме вони «відповідають» за колорит. Етнічні прикраси українців можуть дати фору національним гарнітурам будь-якого народу. Буяння фарб, різноманітність форм, оригінальність і ідеальне виконання – все це етноприкраси. Всім кому цікаве мистецтво створення українських прикрас пропонуємо віртуальну виставку "Ювелірна" самоідентифікація: історія українських прикрас".

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день