Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2015-06-23
84(4УКР)6
А 66
Андрухович, Юрій Ігорович. Диявол ховається в сирі : вибрані спроби 1999-2005 рр. / Ю. Андрухович. – К. : Критика, 2006. – 320 с. 
 
Книжка «вибраних спроб» Юрія Андруховича містить есеїстичний доробок автора за останні сім років. Уміщені тут тексти, раніше розпорошені в численних українських та зарубіжних збірниках і періодичних виданнях, не завжди доступних для вітчизняного читача, протягом 1999–2006 років виходили друком на шпальтах часописів «Дзеркало тижня», «Критика», «Потяг 76», «Столичные новости», «Gazeta Wyborcza», а також в антологіях «Europaexpress: Ein literarischtes Reisebuch» (Eichborn Berlin, 2001; есей «Справжня історія однієї Європи») і «Ich bin nicht innerlich: Annaherungen an Gottfried Benn» (Klett-Kotta, 2003; есей «Ґотфрид Бенн, спроба абетки»). - See more at: http://krytyka.com/ua/reviews/dyyavol-khovaietsya-v-syri-0#sthash.Wb9cWFUZ.dpuf
 
84(4УКР)6
Д 65
Доляк, Наталка. Чорна дошка : роман / Н. Доляк. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2014. – 368 с. 
 
«Чорна дошка» Наталки Доляк - це історія про журналіста Леся, який працює в газеті й щиро вірить у те, що пише про колективізацію та досягнення радянської влади. Вірить допоки не поїде у рідне село й не побачить на власні очі, хто такі ці «куркулі», яких він викриває у своїх статтях. Як виконуються плани держзаготування. Який голодний жах панує в українському селі. Нелюдська воля безжально прирекла на моторошну смерть мільйони людей, не милуючи ні жінок, ні дітей. По тому минуло вже понад 80 років, але чи можна забути те, що стало частиною генетичної пам’яті?
 
84(4УКР)6
Ж 15
Жадан, Сергій Вікторович. Месопотамія : [зб. оповідань і віршів] / С. В. Жадан. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. – 368 с. 
 
Філософські відступи, фантастичні образи, вишукані метафори й специфічний гумор — тут є все, що так приваблює у творах Сергія Жадана. Історії Вавилона, переказані для тих, хто цікавиться питаннями любові і смерті. Життя міста, що лежить поміж рік, біографії персонажів, які б’ються за своє право бути почутими й збагнутими, хроніка вуличних сутичок і щоденних пристрастей. Освідчення і зради, втечі і повернення, ніжність і жорстокість. 
 
84(4УКР)6
Р 64
Роздобудько, Ірен. Подвійна гра в чотири руки : роман / І. Роздобудько. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2014. – 224 с.
 
Кожний новий роман талановитої письменниці Ірен Роздобудько — справжня радість для читачів! Лауреатка багатьох престижних премій, неодноразова переможниця конкурсу «Коронація слова» приготувала для вас вишуканий ретро-детектив. Тонкий гумор і хвацько закручений сюжет не відпустить вас до останньої сторінки!
 
84(4УКР)6
С 59
Соколян, Марина. Серце гарпії : роман / М. Соколян. – К. : Нора-Друк, 2013. – 256 с. 
 
Головна героїня роману Марини Соколян "Серце гарпії" на ім'я Ярослава Немирович після того, як стала свідком ймовірного злочину, тікає від переслідування і опиняється в далекому селі. Згадуючи минуле, вона розуміє, що певною мірою сама спровокувала ситуацію, яка призвела до загибелі людини. Вона намагається зрозуміти, які переломні моменти в її житті спричинили духовну деградацію.

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день