Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Павло Іванович Дурунда

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Павло Іванович Дурунда

24.06.1971 – 07.09.2015

Звання, посада: Cолдат, водій-електрик взводу спеціальних робіт ремонтно-відновлювального батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.
Нагороди:

Указом Президента України № 9/2016 від 16 січня 2016 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Біографія:

Народився 24 червня 1971 року в селищі міського типу Буштино Тячівського району. Закінчив середню школу селища Буштино.

30 січня 2015 року мобілізований в рамках 4-ї хвилі мобілізації до лав Збройних Сил України. Пройшов військову підготовку у 169-му навчальному центрі «Десна» Сухопутних військ Збройних Сил України. Служив водієм-електриком взводу спеціальних робіт ремонтно-відновлювального батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. З 2015 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.

7 вересня 2015 року солдат загинув у результаті бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків, яка переправилась через річку Сіверський Донець, поблизу села Болотене Станично-Луганського району Луганської області.

12 вересня 2015 року похований на кладовищі селища міського типу Буштино Тячівського району Закарпатської області.

Залишилась дружина.

Вшанування пам'яті:

У лютому 2017 року в селищі міського типу Буштино у фойє загальноосвітньої школи, де навчався, відкрито меморіальний стенд.

Портрет на меморіалі «Стіна пам’яті полеглих за Україну» у Києві: секція 7, ряд 3, місце 45.

Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України : Указ Президента України № 9/2016 від 16.01.2016 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. солдата П. І. Дурунду (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/412RIua. – Назва з екрана.

Дурунда Павло Іванович [Електронний ресурс] : Книга пам’яті полеглих за Україну. – Режим доступу : https://bit.ly/3yUQhm9. – Назва з екрана.

Дурунда Павло Іванович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : https://bit.ly/40P7OI8. – Назва з екрана.

Дурунда Павло Іванович [Електронний ресурс] : Небесна гвардія. – Режим доступу : https://bit.ly/3z2rrQv. – Назва з екрана.

Дурунда Павло Іванович [Електронний ресурс] : Український меморіал: пам’яті героїв, що загинули за Україну. – Режим доступу : https://bit.ly/3agTX8m. – Назва з екрана.

***

29 серпня – Дня пам’яті захисників України. Вічна слава Героям Тячівщини, які загинули в АТО! [Електронний ресурс] : [вшанув. пам’яті тячів. загиблих в зоні АТО ; в т. ч. солдата П. І. Дурунди]. – Режим доступу : https://bit.ly/3E5rY7l. – Назва з екрана.

В АТО загинув солдат з Буштина Павло Дурунда [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3J4UreP. – Назва з екрана.

З героєм-добровольцем Павлом Дурундою, що поліг у війні на Сході, у Буштині прощалися всенародно [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3OpLtd1. – Назва з екрана.

Прощання з бійцем 128 бригади Павлом Дурундою, Буштино, 12.09.2015 [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3aVIxaq. – Назва з екрана.

У зоні АТО загинув боєць з Тячівщини Павло Дурунда [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3zA7JvW. – Назва з екрана.

У зоні АТО загинув Павло Дурунда – доброволець із Буштина // Новини Закарпаття. – 2015. – 12 верес. – С. 3.

Федурцьо, Марина. Дурунда Павло Іванович : [загиблі в АТО] / М. Федурцьо // Пам’ять про подвиг. – Ужгород : РІК-У, 2018. – С. 150-151 : фот.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день