Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Петро Феодосійович Дудкевич

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Петро Феодосійович Дудкевич

30.06.1965 – 06.09.2016

Звання, посада: Cолдат 15-го окремого гірсько-штурмового Севастопольського батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 30 червня 1965 року в селі Сергіївка Горохівського району Волинської області. Закінчив середню школу. Проходив строкову військову службу в лавах Збройних Сил СРСР. Разом з родиною мешкав у селі Горінчово Хустського району. Працював на екскаваторах та гусеничних тракторах, потім – на пилорамі у приватного підприємця.

14 липня 2015 року мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив у 53-й окремій механізованій бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України, потім – у 15-му окремому гірсько-штурмовому Севастопольському батальйоні 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

З 2015 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. З серпня 2016 року ніс службу на блок-постах поблизу міста Костянтинівка Донецької області.

Під час несення служби в зоні АТО захворів на запалення легень з ускладненнями. 31 серпня 2016 року військовослужбовця доправили до шпиталю. Лікарі боролися за життя бійця, проте їх зусилля виявилися марними.

Помер 6 вересня 2016 року від гострої дихальної серцево-судинної недостатності.

Похований на кладовищі села Горінчово Хустського району Закарпатської області.

Залишились мати, брат, дружина, дві доньки та син.

Вшанування пам'яті:

Портрет на меморіалі «Стіна пам’яті полеглих за Україну» у Києві: секція 9, ряд 2, місце 10.

Джерельні приписи:

Дудкевич Петро Феодосійович [Електронний ресурс] : Книга пам’яті полеглих за Україну. – Режим доступу : https://bit.ly/3c5gWE4. – Назва з екрана.

Дудкевич Петро Феодосійович [Електронний ресурс] : Український меморіал: пам’яті героїв, що загинули за Україну. – Режим доступу : https://bit.ly/3IkFN2L. – Назва з екрана.

Дудкевич Петро Феодосійович [Електронний ресурс] : Я пам’ятаю. – Режим доступу : https://bit.ly/3FHMgEF. – Назва з екрана.

***

Волинські Герої. Дудкевич Петро Феодосійович [Електронний ресурс] : [відеоролик]. – Режим доступу : https://bit.ly/3yYKVG0. – Назва з екрана.

Наші герої [Електронний ресурс] : [в т. ч. солдат П. Ф. Дудкевич]. – Режим доступу : https://bit.ly/40s6JFG. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день