Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Михайло Володимирович Дзак

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Михайло Володимирович Дзак

23.10.1982 – 09.12.2016

Звання, посада: Cтарший солдат, водій-електрик 130-го окремого розвідувального батальйону Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 23 жовтня 1982 року в селищі Великий Березний Великоберезнянського (нині Ужгородського) району. До 1997 року навчався у загальноосвітній школі № 17 міста Ужгород на Закарпатті. Мешкав у селі Оноківці Ужгородського району.

Проходив строкову військову службу у лавах Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України. Служив у 19-му спеціальному моторизованому полку Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України.

З літа 2015 по літо 2016 року проходив військову службу в Державній прикордонній службі України по частковій мобілізації. Служив кінологом.

З літа 2016 року проходив військову службу за контрактом у лавах Збройних Сил України. Служив у 130-му окремому розвідувальному батальйоні Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Брав участь в антитерористичній операції на сході України.

9 грудня 2016 року помер від ішемічної хвороби серця в місті Дніпро, коли повертався з відпустки у розташування підрозділу в зону бойових дій.

Похований 15 грудня 2016 року на Пагорбі Слави (кладовища «Кальварія») у місті Ужгороді на Закарпатті.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Дзак Михайло Володимирович [Електронний ресурс] : Український меморіал: пам’яті героїв, що загинули за Україну. – Режим доступу : https://bit.ly/40m1zuA. – Назва з екрана.

***

Бійця поховають на Пагорбі Слави [Електронний ресурс] : [мешканця с. Оноківці М. Дзака]. – Режим доступу : https://bit.ly/3TyIiE2. – Назва з екрана.

В Ужгороді завтра поховають розвідника Михайла Дзака [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Za9yKp. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощались із бійцем 130-го розвідбату [Електронний ресурс] : [М. Дзаком]. – Режим доступу : https://bit.ly/3JELREt. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися із військовослужбовцем АТО Михайлом Дзаком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/42tPJAG. – Назва з екрана.

В Ужгороді похоронили бійця АТО Михайла Дзака [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3FHyLVy. – Назва з екрана.

На Ужгородщині прощатимуться із старшим солдатом Михайлом Дзаком, який помер у Дніпрі від серцевої недостатності [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3PLkUjD. – Назва з екрана.

Не витримало серце. Боєць з Ужгородщини помер, не доїхавши на передову після відпустки [Електронний ресурс] : [М. Дзак]. – Режим доступу : https://bit.ly/40u4amz. – Назва з екрана.

Ужгород попрощався із військовослужбовцем Михайлом Дзаком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3lA9uWs. – Назва з екрана.

Ужгородці попрощались із бійцем АТО Михайлом Дзаком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3LERbdx. – Назва з екрана.

Ужгородщина провела в позасвіти контрактника військової служби Михайла Дзака [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3LJ0bOS. – Назва з екрана.

Штефаньо, Оксана. Поховали двох учасників АТО за один тиждень : [уродженця с. Оноківці М. Дзака та ужгородець І. Огар] / О. Штефаньо // Новини Закарпаття. – 2016. – 27 груд. – С. 4 : фот.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день