Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Павло Валерійович Дем’яненко

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Павло Валерійович Дем’яненко

02.11.1982 – 16.04.2018

Звання, посада: Солдат 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

Указом Президента України № 817/2014 від 21 жовтня 2014 року, «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

2 квітня 2017 року нагороджений відзнакою УПЦ КП Медаль «За жертовність і любов до України».


Біографія:

Народився 2 листопада 1982 року в селищі Великий Березний Великоберезнянського (нині Ужгородського) району.

В 2014 році став на захист Батьківщини від російської збройної агресії. Проходив службу в 15 окремому гірсько-піхотному батальйоні 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Дістав поранення під час боїв за Луганський аеропорт.

Після повернення додому за короткий період часу похоронив свою дружину та маму, залишившись з маленьким сином він не находив собі місця, важко переживав смерть рідних людей.

16 квітня 2018 року раптово помер внаслідок інсульту. Провели у останню путь ветерана АТО 18 квітня 2018 року у селищі Великий Березний з всіма військовими почестями, похований на міському кладовищі.

Круглою сиротою залишився 6-річний син.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України : Указ Президента України № 817/2014 від 21.10.2014 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. солдата В. П. Дем’яненка]. – Режим доступу : https://bit.ly/3LIgiMv. – Назва з екрана.

Дем’яненко Павло Валерійович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : https://bit.ly/3lxGLlf. – Назва з екрана.

***

Відійшов у вічність закарпатський воїн АТО Павло Дем’яненко [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3LPy9B0. – Назва з екрана.

Медаллю «За жертовність і любов до України» нагороджені військові та волонтерка Березнянщини : [в т. ч. солдата П. Дем’яненка]. – Режим доступу : https://bit.ly/3napyyG. – Назва з екрана.

На Закарпатті поховали ветерана АТО Павла Дем’яненка [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3ySakAC. – Назва з екрана.

7 закарпатських військових отримали ордени [Електронний ресурс] : [в т. ч. нагородж. солдата П. Дем’яненка орденом «За мужність» ІІІ ст.]. – Режим доступу : https://bit.ly/3TzfICy. – Назва з екрана.

У Великому Березному поховали Героя АТО Павла Дем’яненка [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3JIm26u. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день