Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Сергій Ігорович Митропольський

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Сергій Ігорович Митропольський

30.01.1984 – 08.03.2023

Позивний, псевдонім: Американець
Звання, посада: Старший солдат, старший стрілець другої механізованої роти першого механізованого батальйону 65-ої окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

Рішенням позачергової сесії Ужгородської міської ради від 31 серпня 2023 року нагороджений званням «Почесний громадянин міста Ужгорода» (посмертно).


Біографія:

Народився 30 січня 1984 року в Ужгороді на Закарпатті. Навчався в Ужгородській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1. Після закінчення якої вступив на факультет міжнародних економічних відносин Ужгородського національного університету, успішно його закінчив. Служив в українській армії у повітряно-десантних військах. Працював за фахом у ТОВ «Джейбіл Юкрейн Лімітед», де зробив успішну кар’єру.

Із початком повномасштабної війни не вагаючись став на захист України,  служив старшим стрільцем другої механізованої роти першого механізованого батальйону 65-ої окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України.

Був чудовою людиною, колегою та другом, прекрасним керівником і справжнім патріотом – так відгукуються ті, хто знав його близько. І запам’ятають його як світлу, розумну,  надзвичайно позитивну людину.

Загинув 8 березня 2023 року у бою біля села Новоандріївка Пологівського району Запорізької області, мужньо боронячи Україну від російських загарбників.

17 березня 2023 року в місті Ужгороді на площі Народній відбулася церемонія прощання та військового почту за загиблим Героєм. Похований із всіма військовими почестями на Пагорбі Слави (кладовище Кальварія).

Залишилися батьки, сестра, дідусь.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Бекало, Мар’яна. Залишив успішну кар’єру і пішов на війну: в Ужгороді попрощались з Сергієм Митропольским [Електронний ресурс] / М. Бекало. – Режим доступу : https://bit.ly/42p47Kn. – Назва з екрана.

Біклян, Христина. Звання «Почесний громадянин м. Ужгорода» посмертно присвоїли 47 військовослужбовцям : [в т. ч. старшому солдату С. І. Митропольському (посмертно)] / Х. Біклян // Карпатський об’єктив. – 2023. – 7 верес. – С. 3 : фот.

В Ужгороді попрощалися із загиблим захисником Сергієм Митропольським [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3lxiWdb. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися із загиблим на війні Сергієм Митропольським [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3n6arGl. – Назва з екрана.

На війні з росією поліг Сергій Митропольський з Ужгорода [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3LuZkkF. – Назва з екрана.

На війні загинув ужгородець Сергій Митропольський [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3LHTlJ8. – Назва з екрана.

На війні загинув ще один Герой з Закарпаття – Сергій Митропольський [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/42ma3Ut. – Назва з екрана.

На Запорізькому напрямку війни з росією поліг Сергій Митропольський з Ужгорода [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YKsgYW. – Назва з екрана.

Герої не вмирають!. : [загиблі захисники України, ужгородці – старший сержант Л. І. Дербак, старший солдат С. І. Митропольський] // Ужгород. – 2023. – 25 берез. – С. 2 : фот.

Петруньо, Катерина. На війні загинув закарпатець Сергій Митропольський [Електронний ресурс] / К. Петруньо. – Режим доступу : https://bit.ly/3ZZlxLU. – Назва з екрана.

Попп, Ганна. В Ужгороді попрощалися із полеглим на війні Сергієм Митропольським [Електронний ресурс] / Г. Попп. – Режим доступу : https://bit.ly/3lq1NlH. – Назва з екрана.

71 військовослужбовцю посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин м. Ужгорода» : [в т. ч. старшому солдату С. І. Митропольському (посмертно)] // Ужгород. – 2023. – 9 верес. – С. 1, 2 : фот.

Ужгород попрощався з полеглим Героєм Сергієм Митропольським [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3FzB7Wz. – Назва з екрана.

Ще одна похоронка прийшла на Закарпаття: загинув Сергій Митропольський [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3LypJOs. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день