Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Іван Іванович Роман

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Іван Іванович Роман

26.09.1965 – 09.03.2023

Звання, посада: Старший сержант, старший сапер інженерно-саперного взводу 72-го окремого батальйону територіальної оборони 101-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 26 вересня 1965 року в  селі Довге Хустського району на Закарпатті. Зростав він здоровою та тихою дитиною в сім’ї простих робітників. В 1972 році вперше пішов до Довжанської середньої школи, яку успішно закінчив у 1982 році. Після закінчення школи продовжив навчатися в Надвірнянському професійно-технічному училищі по спеціальності «Токар-фрезеровщик». В 1983 році був призваний до лав армії, як сапер-інженер,  прослуживши 6 місяців у Бердичіві продовжив службу свою в Чехословаччині. У 1985 році повернувся до дому та почав працювати на машинобудівному заводі «Тиса» в селі Довге. У квітні 1988 році одружився, в нього народилися два сини Віктор та Іван, яких він виховував та любив до останніх днів його життя. До початку повномасштабного вторгнення працював майстром на всі руки, як і в Україні так і за кордоном. У червні 2022 року став на захист нашої держави.

Загинув 9 березня 2023 року, противник у складі незаконних збройних формувань та сил російської федерації здійснив штурмові дії та мінометний обстріл спостережного пункту позицій підрозділів Сил Оборони України, які займала 72-й окремий батальйон територіальної оборони 101-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони ЗСУ, на Бахмутському напрямку Донецької області. Внаслідок обстрілу, виконуючи завдання від отриманих травм та поранень несумісних із життям загинув на полі бою, Героїчно віддавши своє життя. Любив свою родину і пішов з життя захищаючи її та Рідну Батьківщину!

17 березня 2023 року біля рідного будинку в селі Довге Хустського району відбулася церемонія прощання із загиблим Героєм України, похований на кладовищі рідного села.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Закарпаття втратила ще одного Героя [Електронний ресурс] : [житель с. Довге Хуст. р-ну І. Роман]. – Режим доступу : https://bit.ly/40fWh3V. – Назва з екрана.

Кузан, Василь. Прощавай, Воїне [Електронний ресурс] : [слова про загиблого на війні, жителя с. Довге Хуст. р-ну І. Романа] / В. Кузан. – Режим доступу : https://bit.ly/3JrwVcr. – Назва з екрана.

На війні загинув Герой із Закарпаття Іван Роман [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Fz6XCX. – Назва з екрана.

Попп, Ганна. На війні загинув закарпатець Іван Роман [Електронний ресурс] / Г. Попп. – Режим доступу : https://bit.ly/3mXahB7. – Назва з екрана.

У боях за Україну загинув воїн із Довгого Іван Роман [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3labfJW. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день