Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Василь Васильович Ріпич

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Василь Васильович Ріпич

13.08.1977 – 15.10.2022

Звання, посада: Старший солдат 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Збройних сил України, старший механік-водій гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу 3-ої гірсько-штурмової роти 15-го окремого гірсько-штурмового Севастопольського батальйону.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 13 серпня 1977 року смт Великий Березний на Ужгородщині.

З 2016 року по 2019 рік проходив службу за контрактом у Збройних силах України, був учасником АТО.

Був призваний на військову службу у перший тиждень війни 28 лютого 2022 року. Служив старшим солдатом, старший механік-водій гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу 3-ої гірсько-штурмової роти 15-го окремого гірсько-штурмового Севастопольського батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Збройних сил України.

Востаннє був вдома, на Закарпатті у травні. Тоді Василь отримав поранення під час боїв  і приїхав проходити курс лікування у госпіталі. Але неспокійно йому було на душі, адже на передовій залишилися побратими. Не закінчивши лікування, як справжній патріот і мужній відповідальний солдат, він знову повернувся на фронт. Проте найзаповітнішим бажанням бійця залишалося повернення додому, у рідне селище.

15 жовтня 2022 року під час ведення бойових дій у населеному пункті Нова Кам’янка Херсонської області загинув.

Попрощалися 16 листопада 2022 року в смт Великий Березний на Ужгородщині, похований на міському кладовищі з всіма почестями.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Гопко, Тетяна. У Великому Березному в останню путь провели Героя Василя Ріпича [Електронний ресурс] / Т. Гопко. – Режим доступу : https://bit.ly/3YUBVNk. – Назва з екрана.

На війні з російськими окупантами загинув закарпатець Василь Ріпич [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Y3Uptn. – Назва з екрана.

На передовій загинув закарпатець, якого призвали на службу у перший тиждень війни [Електронний ресурс] : [В. Ріпич]. – Режим доступу : https://bit.ly/41oQt9v. – Назва з екрана.

У боях за Україну на Херсонщині загинув закарпатець Василь Ріпич [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3VFAzVG. – Назва з екрана.

У Великому Березному проведуть в останню путь полеглого у війні захисника Василя Ріпича [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3twm3me. – Назва з екрана.

У Великому Березному провели в останню путь полеглого Героя Василя Ріпича [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3XSEu1a. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день