Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Олександр Володимирович Олійник

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Олександр Володимирович Олійник

17.09.1985 – 09.03.2022

Звання, посада: Солдат Збройних сил України
Нагороди:

Указом Президента України № 214/2022 від 5 квітня 2022 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Біографія:

Народився 17 вересня 1985 року у місті Лисичанську Луганської області. У 2000 році закінчив школу в рідному місті та вступив до хімічного технікуму, який закінчив у 2003 році. Після чого пішов працювати і заочно навчався у Луганському університеті.

У 2017 році Олександр навчався у Національній поліцейській академії, а потім працював у поліції. У 2019 році підписав контракт на військову службу в лавах Збройних сил України. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну був мобілізований та перебував на передовій.

9 березня 2022 року загинув, внаслідок артилерійського обстрілу під час виконання завдання поблизу міста Ізюма на Харківщині.

Чин прощання із загиблим відбувся 26 листопада 2022 року в місті Чоп на Закарпатті. Похований на міському кладовищі.

Залишилися дружина, доньки, батьки та брат.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України: Указ Президента України № 214/2022 від 05.04.2022 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. солдата О. В. Олійника]. – Режим доступу: https://bit.ly/3XvVtWU. – Назва з екрана.

Олійник Олександр Володимирович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : https://bit.ly/3EfzAEl. – Назва з екрана.

***

Залишились дружина і доньки: на Закарпатті поховають військового [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Isdmla. – Назва з екрана.

Курта, Олександр. На Закарпатті прощатимуться із загиблим воїном Олександром Олійником [Електронний ресурс] / О. Курта. – Режим доступу : https://bit.ly/3S3bvqa. – Назва з екрана.

На Закарпатті прощатимуться із загиблим на війні Олександром Олійником [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YRPmhf. – Назва з екрана.

У закарпатському Чопі попрощались із полеглим у війні Олександром Олійником [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3VgOFfq. – Назва з екрана.

У закарпатському Чопі прощатимуться із полеглим на Харківщині Олександром Олійником [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3lFOVaS. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день