Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Ігор Петрович Олексюк

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Ігор Петрович Олексюк

06.08.1974 – 09.08.2022

Звання, посада: Полковник 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Збройних сил України, начальника командного центру оперативно-тактичного угрупування.
Нагороди:

Нагороджений Почесним нагрудним знаком «За досягнення у військовій службі» ІІ ступеня (2008).

Указом Президента України № 242/2022 від 15 квітня 2022 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.


Біографія:

Народився у селищі Підкамінь, що на Львівщині, де й провів дитинство. Середню освіту здобув у місцевій школі, яку закінчив з відзнакою.

Вирішив здобути військову професію. Службовий шлях тривав майже 31 рік. За цей час він пройшов усі ланки служби. За його плечима участь у миротворчій місії під керівництвом НАТО у Югославії. Служив на посаді начальника штабу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних сил України та військовим комісаром Свалявсько-Воловецького об’єднаного районного військового комісаріату.

Згодом життєва стежина привела у місто Мукачево на Закарпатті, де й проживав зі сім’єю.

У 2014 року після початку російської агресії повернувся до лав Збройних сил України і служив на різних посадах, в тому числі начальника командного центру оперативно-тактичного угрупування. Був військовослужбовцем 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Збройних сил України. Побратими згадують його як досвідченого, зваженого, розсудливого військового. Полковник діяв оперативно і рішуче, показуючи приклад високої штабної культури, вникав у найдрібніші деталі, працював з максимальним напруженням, на межі фізичних можливостей.

Загинув 9 серпня 2022 року під час обстрілу на сході України.

Прощалися з полеглим Героєм 15 серпня, похований на Алеї Слави міста Мукачево.

Залишилися дружина та двоє дітей.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України: Указ Президента України № 242/2022 від 15.04.2022 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. полковника І. П. Олексюка]. – Режим доступу : https://bit.ly/3IvzCum. – Назва з екрана.

Олексюк Ігор Петрович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : https://bit.ly/3KvoBeb. – Назва з екрана.

***

Бодня, Олександр. У Мукачеві попрощалися із загиблим на війні полковником Ігорем Олексюком [Електронний ресурс] / О. Бодня.– Режим доступу : https://bit.ly/3IuCeZt. – Назва з екрана.

В Мукачівському кафедральному соборі прощалися з Героєм [Електронний ресурс] : [із загиблим полковником І. П. Олексюком]. – Режим доступу : https://bit.ly/410jnwF. – Назва з екрана.

Загинув смертю хоробрих [Електронний ресурс] : [прощан. із загиблим полковником І. П. Олексюком]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Iu1oaJ. – Назва з екрана.

Попрощалися із полковником Ігорем Олексюком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3lxzFg6. – Назва з екрана.

Сьогодні у Мукачеві відбулося прощання ще з одним героєм України [Електронний ресурс] : [полковником І. П. Олексюком]. – Режим доступу : https://bit.ly/3S76KeY. – Назва з екрана.

У війні за Україну загинув ще один закарпатець – Ігор Олексюк [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3xuZ8cO. – Назва з екрана.

У Мукачеві 15 серпня попрощаються із загиблим полковником Ігорем Олексюком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3KfDb9k. – Назва з екрана.

У Мукачеві прощатимуться з полеглим у війні Ігорем Олексюком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3pUVVj7. – Назва з екрана.

У Мукачеві прощатимуться із Героєм. На війні загинув полковник Ігор Олексюк [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YQlbX4. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день