Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Іван Юрійович Огняник

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Іван Юрійович Огняник

14.09.1987 – 10.09.2022

Позивний, псевдонім: "Вогник"
Звання, посада: Сержант, командир мотопіхотного відділення – командиром машини мотопіхотного взводу, мотопіхотної роти, мотопіхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Збройних сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився в селі Малий Раковець Закарпатської області. У 1993 році пішов у 1 клас Малораковецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. В 1998 році переведений до Малораковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Під час навчання в школі брав участь в олімпіадах, відвідував музичну школу, а також спортивну секцію по карате в Іршаві. Закінчив Львівський державний університет внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство».

У 2006-2007 роках проходив службу в Збройних силах України. З грудня 2008 по лютий 2016 року – служба в органах внутрішніх справ України (Печерському районному управлінні Національної поліції в Києві). Проживав у передмісті Києва, у селі Софіївська Борщагівка, разом з родиною. Більше 5 років – оперуповноваженим відділу карного розшуку. Згодом працював помічником заступника гендиректора на телеканалі «Zik», директором ТОВ «Інноваційні промислові технології». З 2021-го займався підприємницькою діяльністю. У вільний час їздив на мотофестивалі, цікавився мотоциклами.

З 28 лютого 2022 року добровільно став на захист України та вступив до лав 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Обіймав посаду командира відділення – командира бойової машини мотопіхотного взводу.

Сержант, позивний Вогник, загинув 10 вересня 2022 року в бою з окупантами біля села Миколаївка Друга Донецької області. Захисник не дожив 4  днів до свого 35-річчя дня народження.

Прощалися з полеглим Героєм в рідному селі Малий Раковець на Хустщині, похований на міському кладовищі з усіма почестями.

Залишилася дружина та дві донечки.

Вшанування пам'яті:

Наприкінці осені 2022 року вшановуючи пам’ять колишнього учня Івана Огняника в Малораковецькій ЗЗСО І–ІІІ ступенів урочисто відкрили меморіальну дошку.

Джерельні приписи:

Дві трагічні звістки для Закарпаття: на війні полягли воїни із Хустщини і Рахівщини [Електронний ресурс] : [І. Ю. Огняник та Ю. Ю. Ткачук]. – Режим доступу : https://bit.ly/3IsOo4Y. – Назва з екрана.

Закарпаття втратило ще одного Героя: На війні загинув 35-річний Іван Огняник [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/40Z73wu. – Назва з екрана.

Закарпаття на війні втратило ще чотирьох Героїв [Електронний ресурс] : [в т. ч. І. Огняник]. – Режим доступу : https://bit.ly/40XB6ou. – Назва з екрана.

У війні з росією загинув 35-річний Іван Огняник з Малого Раковця [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3qH6nv6. – Назва з екрана.

В Малому Раковці вшанували пам’ять земляка – загиблого Героя Івана Огняника [Електронний ресурс] : [відкриття меморіал. дошки на фасаді Малораковец. ЗОШ І-ІІІ ст.]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YTwePh. – Назва з екрана.

Відкриття меморіальної дошки – Іванові Огнянику в Малораковецькому ЗЗСО І–ІІІ ступенів [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3XApEMw. – Назва з екрана.

Шануємо Героїв: В Білківській громаді відкрили меморіальну дошку полеглому на війні Івану Огнянику [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3EGZ3HO. – Назва з екрана.

На Іршавщині встановили меморіальну дошку загиблому Герою [Електронний ресурс] : [на фасаді Малораковец. ЗОШ І-ІІІ ст. І. Ю. Огнянику]. – Режим доступу : https://bit.ly/3S40MM4. – Назва з екрана.

На Закарпатті відкрили меморіальну дошку полеглому у війні з росією Івану Огнянику [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/qrhsl. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день