Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Михайло Михайлович Нусер

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Михайло Михайлович Нусер

18.01.1991 – 29.01.2023

Позивний, псевдонім: Лютий
Звання, посада: Сержант, старший навідник гранатометного взводу 105-го механізованого батальону 63-ї окремої механізованої бригади сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 18 січня 1991 року і проживав в селі Шенборн Мукачівської міської територіальної громади. Навчався, працював. Коли почалося вторгнення, не зміг залишитися осторонь.  28 лютого 2022 року добровільно пішов боронити рідну землю під позивним «Лютий».

Сержант служив в гранатометному взводі 105-го механізованого батальону 63-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України. Завжди рвався вперед, казав, що ніколи не буде відсиджуватися в окопах. Для нього було важливо, щоб діти і родина ним гордилися. Отримав звання старшого навідника. З самого початку був на передовій в Бучі, потім – у Миколаєві. Восени 2022 року брав участь у звільненні Херсона.

29 січня 2023 року загинув у місті Бахмут на Доненччині. Виконуючи бойове завдання зі своїми побратимами, отримав поранення несумісне з життям.

Попрощалися 6 лютого 2023 року у місті Мукачеві на Закарпатті, похований на Алеї Слави.

Залишилась вагітна дружина і дві доньки.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Присвоєння звання Героя України (посмертно) Нусеру Михайлу Михайловичу позивний «Лютий» : електр. петиція № № 22/180122-еп від 15.02.2023 р. [Електронний ресурс] : [зверн. громадянки Є. М. Нусер]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YQpKAM. – Назва з екрана.

***

Виконуючи бойове завдання в Бахмуті, загинув мукачівець Михайло Нусер [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3jY6aUy. – Назва з екрана.

Залишились дві доньки і вагітна дружина: на війні загинув молодий мукачівець [Електронний ресурс] : [М. М. Нусер]. – Режим доступу : https://bit.ly/40XRSnn. – Назва з екрана.

Мукачівець Михайло Нусер загинув у боях у Бахмуті [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3IsTkGZ. – Назва з екрана.

На війні з окупантами загинув закарпатець Михайло Нусер [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3XzIcfY. – Назва з екрана.

На війні загинув мукачівець Михайло Нусер [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3E8CfzS. – Назва з екрана.

Отець Жарковський: ми повинні бути молитовним військом [Електронний ресурс] : [прощання із загиблим воїном М. Нусером]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Isxqnh. – Назва з екрана.

Петруньо, Катерина. Брав участь у звільненні Херсона. У Бахмуті загинув закарпатець Михайло Нусер [Електронний ресурс] / К. Петруньо. – Режим доступу : https://bit.ly/3KbYwAD. – Назва з екрана.

Під час оборони Бахмуту загинув мукачівець Михайло Нусер [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3KbY1X2. – Назва з екрана.

У Бахмуті в боях за Україну загинув Михайло Нусер з Мукачева [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YptIQJ. – Назва з екрана.

У Бахмуті загинув Герой із Закарпаття Михайло Нусер [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3S0ww4R. – Назва з екрана.

У Бахмуті загинув закарпатець Михайло Нусер [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/412KtmE. – Назва з екрана.

У Бахмуті загинув мукачівець Михайло Нусер, який звільняв Херсон [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YBBS8S. – Назва з екрана.

У Мукачеві попрощалися з полеглим Героєм – Михайлом Нусером [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YRuDtk. – Назва з екрана.

6 лютого в Мукачеві прощання з полеглим Героєм Михайлом Нусером [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3KbUnMM. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день