Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Владислав Віталійович Швець

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Владислав Віталійович Швець

02.09.1970 – 03.01.2023

Позивний, псевдонім: Патрон
Звання, посада: Молодший лейтенант Збройних сил України, військової частини А 4064.
Нагороди:

 

 


Біографія:

Народився 2 вересня 1970 року народження смт. Чинадійово, що на Мукачівщині. Колишній комерційний директор ТОВ АТП-12143 тоді ще Іршавського району. Голова Закарпатського громадського штабу дитячої військово-патріотичної гри «Сокіл-Джура». Він був організатором заходів національно-патріотичного виховання в Закарпатській області, і всеукраїнських вишколів національно-патріотичного спрямування «Джура-Прикордонник» і «Джура-Десантник».

Ще далекий 2014 рік змінив життя Владислава зі звичного, мирного – на тривожне, сповнене небезпек, воєнне. Тоді почав займатися волонтерством. Брав участь в зоні АТО.

З перших днів в повномасштабного вторгнення росії на територію України він добровільно звернувся у військкомат, був мобілізованим до лав Збройних сил України і направлений в місця бойових дій. Служив у військової частини А 4064, молодшим лейтенантом Збройних сил України. Брав участь у звільненні Ірпеня, обороні Вірнопілля.

3 січня в районі населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області під час виконання службового бойового завдання, виявивши стійкість і мужність, загинув під час ворожого артилерійського обстрілу.

Чин прощання відбувся 9 січня 2023 року в рідному смт Чинадієві де і було поховано Героя.

Залишилась дружина, двоє донечок та онучка.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Швец Владислав [Електронний ресурс] : WarTears.org. – Режим доступу : https://bit.ly/3XqwUuj. – Назва з екрана.

***

9 січня в області прощатимуться із відомим закарпатцем, який загинув на війні [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/410IJuq. – Назва з екрана.

Загинув голова Закарпатського штабу військової патріотичної гри «Сокіл-Джура» Владислав Швец [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Yrlvf2. – Назва з екрана.

На війні загинув відомий закарпатець [Електронний ресурс] : [голова Закарпат. штабу військ. патріот. гри «Сокіл-Джура» В. В. Швець]. – Режим доступу : https://bit.ly/40N7kCL. – Назва з екрана.

Петруньо, Катерина. «Брав участь у звільненні Ірпеня». Під Бахмутом загинув закарпатець Владислав «Патрон» Швец [Електронний ресурс] / К. Петруньо. – Режим доступу : https://bit.ly/3IinYD3. – Назва з екрана.

Під Бахмутом у вівторок, 3 січня, загинув житель селища Чинадійово Владислав «Патрон» Швець. Він був головою Закарпатського штабу військової патріотичної гри «Сокіл-Джура» [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3jQX8YX. – Назва з екрана.

Розділяємо біль втрати... Владислав Швець назавжди в строю! [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3K2970F. – Назва з екрана.

Стало відомо про трьох загиблих закарпатців на війні  [Електронний ресурс] : [в т. ч. В. Швець]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Glt1R7. – Назва з екрана.

Те самые «нацыки»: украинцы ведут священную войну на своей земле [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3X3Fi3a. – Назва з екрана.

У бою з окупантами загинув голова Закарпатського штабу військової патріотичної гри «Сокіл-Джура» Владислав Швец [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Xp44KX. – Назва з екрана.

У війні загинув голова Закарпатського штабу дитячої військової патріотичної гри «Сокіл-Джура» Владислав Швець [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3vDDH8u. – Назва з екрана.

Чинадіївська громада попрощалася із загиблим військовим Владиславом Швецем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3jRL8qt. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день