Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Максим Анатолійович Чомоляк

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Максим Анатолійович Чомоляк

08.03.1986 – 09.11.2022

Звання, посада: Стрілець 2 відділення 3 взводу 1 стрілецької роти 68-го окремого батальйону територіальної оборони 101-ї окремої бригади територіальної оборони Закарпаття.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 8 березня 1986 року в селі Руські Комарівці на Ужгородщині в сім’ї вчителів. Навчався Руськокомарівській загальноосвітній школі. Після закінчення середньої школи навчався в Ужгородському національному університеті, на біологічному факультеті, який закінчив у 2008 році.

Після УжНУ працював за фахом у Закарпатському територіальному центрі карантину рослин, у Державній установі «Закарпатська обласна фітосанітарна лабораторія». Був серйозним, розумним, вдумливим, чудовим фахівцем та надзвичайно доброю і справедливою людиною.

Разом з тим Максим захоплювався спортом. Вступив на факультет здоров’я та фізичного виховання УжНУ, який успішно закінчив у 2021 році.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії Максим пішов добровольцем захищати нашу країну. У складі 68 Окремого Батальйону Територіальної Оборони Закарпаття виконував бойові завдання у різних куточках Батьківщини.

9 листопада 2022 року героїчно загинув від рук окупантів, обороняючи Україну.

16 листопада 2022 відбулася церемонія прощання та військового почту за загиблим Воїном у рідному будинку села Руські Комарівці. Похований з всіма військовими почестями на місцевому кладовищі.

Залишились батьки та брат.

Вшанування пам'яті:

2 жовтня 2023 року в Руськокомарівському ліцеї відкрито Стіну пам’яті, випускникам закладу, учасникам українсько–російської війни, які героїчно загинули захищаючи територіальну цілісність України: в т. ч. портрет Чомоляка Максима Анатолійовича.

Джерельні приписи:

Закарпаття втратило на війні двох воїнів: Максима Чомоляка і Миколу Станканича [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3HXt2Lx. – Назва з екрана.

Закарпаття втратило на війні ще одного Героя: Загинув Максим Чомоляк [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3RQIUnT. – Назва з екрана.

Закарпаття втратило у війні ще двох Героїв – Максима Чомоляка і Миколу Станканича [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Uu7bk2. – Назва з екрана.

Закарпаття сколихнула траурна звістка: на війні загинув Максим Чомоляк [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YOHkVT. – Назва з екрана.

На війні з окупантами загинули двоє закарпатців: Максим Чомоляк і Микола Станканич [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3K6pHfY. – Назва з екрана.

На війні загинув Герой із Закарпаття Максим Чомоляк [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3K1QLgk. – Назва з екрана.

На війні загинув закарпатець Максим Чомоляк [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3ltYMRc. – Назва з екрана.

На Ужгородщині провели в останню путь полеглого Героя Максима Чомоляка [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YLteV7. – Назва з екрана.

Слово про Героя : [про М. Чомоляка з Ужгородщини, який загинув на війні] // РІО. – 2022. – 19 листоп. – С. 1 : фот.

Сумна звістка з війни надійшла у родину закарпатських вчителів [Електронний ресурс] : [загинув син М. Чомоляк з с. Руські Комарівці]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Xp8OQz. – Назва з екрана.

Черевко, Тетяна. На фронті загинув закарпатець Максим Чомоляк [Електронний ресурс] / Т. Черевко. – Режим доступу : https://bit.ly/3HTVON9. – Назва з екрана.

 Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день