Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Андрій Геннадійович Жуковський

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Андрій Геннадійович Жуковський

11.02.1984 – 16.01.2023

Звання, посада: Молодший сержант, командир відділення 2 десантно-штурмового взводу 1 десантно-штурмового батальйону 79-ї десантно-штурмової бригади збройних сил України.
Нагороди:

Указом Президента України № 553/2023 від 03.09.2023 року, «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку», Жуковський Андрій Геннадійович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Біографія:

Народився 11 лютого 1984 року в Ужгороді у сім’ї військовослужбовця. У 10 років втратив матір, тож виховував його тільки батько. Працював електрозварювальником.

Коли російський ворог прийшов в Україну з війною, пішов захищати Батьківщину, з честю та гідністю виконував свій обов’язок. Молодший сержант, командир відділення 2 десантно-штурмового взводу 1 десантно-штурмового батальйону 79-ї десантно-штурмової бригади Збройних сил України.

Загинув 16 січня 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Мар’їнки на Донеччині.

Був добрим, чуйним і щирим, завжди приходив на допомогу, мав хороше почуття гумору – так кажуть про Андрія рідні та друзі.

Чин прощання відбувся 26 січня 2023 року на площі Народній міста Ужгорода. Похований на Пагорбі Слави (кладовище "Калварія").

Залишилася дружина та син.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

В обласному центрі попрощалися з молодшим сержантом, який загинув на війні [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3I8193Q. – Назва з екрана.

В Ужгороді прощатимуться з полеглим у війні захисником Андрієм Жуковським [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3HygeMI. – Назва з екрана.

Сьогодні в Ужгороді попрощалися із молодшим сержантом Андрієм Жуковським [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3RWtvCx. – Назва з екрана.

Сьогодні в Ужгороді попрощалися із ще одним захисником, який віддав життя за Україну [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3I4xOae. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день