Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Володимир Олексійович Фраткін

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Володимир Олексійович Фраткін

06.10.1988 – 16.04.2022

Звання, посада: Старший солдат 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.
Нагороди:

Указом Президента України №367/2022 від 24 травня 2022 року, «за особисту мужність під час виконання бойових завдань, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» ФРАТКІН Володимир Олексійович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).


Біографія:

Народився 6 жовтня 1988 року у Мукачеві. Навчався на кухара. У 2014-2016 роках служив в зоні АТО.

24 лютого 2022 року коли почалася повномаштабна війна Володимир був на заробітках закордоном, відразу повернувся додому і пішов захищати рідну Україну. Служив у старшим солдатом 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Загинув у бою 16 квітня 2022 року захищаючи Батьківщину та всіх українців від підступного та безжального ворога – росії.

Чин похорону та прощання з полеглим відбулося 21 квітня 2022 року в Кафедральному соборі на честь ікони Почаївської Божої Матері. Поховали Героя на Алеї Слави центрального кладовища міста Мукачева.

Вшанування пам'яті:

5 червня 2022 року у Закарпатській обласній філармонії провели захід «Я повернусь, буде  перемога», присвячений пам’яті загиблому воїну Володимиру Фраткіну, а також усім полеглим за Батьківщину Героям. Організував концерт заслужений артист України Олександр Садварій в пам’ять про свого племінника.

Джерельні приписи:

Двох загиблих прикордонників із Закарпаття посмертно нагороджено орденом «За мужність» [Електронний ресурс] : [М. Гербіна та В. Фраткіна]. – Режим доступу : https://bit.ly/3E04IaS. – Назва з екрана.

Закарпатських прикордонників Миколу Гербіна та Володимира Фраткіна нагороджено орденами «За мужність» – посмертно [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3xe9C03. – Назва з екрана.

Посмертно нагородили [Електронний ресурс] : [орденом «За мужність» ІІІ ст. В. Фраткіна (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/40M8dvj. – Назва з екрана.

У важкому бою з ворогом загинув закарпатець Володимир Фраткін [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3xhctFE. – Назва з екрана.

У Мукачеві попрощалися із полеглим за Україну Героєм Володимиром Фраткіним [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3aVbljq. – Назва з екрана.

У Мукачеві провели вечір пам’яті загиблого воїна Володимира Фраткіна [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3xc3rK9. – Назва з екрана.

Два роки серед небесного воїнства: Історія полеглого на війні захисника з Мукачева Володимира Фраткіна [Електронний ресурс] : [відео]. – Режим доступу : http://surl.li/srzti. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день