Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Василь Васильович Фіцкалинець

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Василь Васильович Фіцкалинець

11.10.1974 – 31.05.2016

Позивний, псевдонім: Бук
Звання, посада: Старший сержант, снайпер-розвідник 53-ї окремої механізованої бригади, командир відділення взводу снайперів Збройних сил України
Нагороди:

Указом Президента України № 476/2016 від 27 жовтня 2016 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Нагороджений відзнакою «За вірність народу України» І ступеня (посмертно).

Нагороджений медаллю «Захиснику Батьківщини» (посмертно).


Біографія:

Народився 11 жовтня 1974 року в селі Старе Давидково на Мукачівщині. Проживав у містах Ірпінь та Буча разом з сім’єю.

З 16 липня 2015 року був мобілізований у лави ЗСУ на підставі указу Президента України № 15/2015 від 14.01.2015 року. З жовтня 2015 р. був інструктором на Яворівському військовому полігоні. У зв’язку із високим рівнем підготовки був переведений на передову у зону АТО. З квітня 2016 року старший сержант, снайпер-розвідник 53-ї окремої механізованої бригади, командир відділення взводу снайперів.

Загинув 31 травня 2016 від кулі ворожого снайпера близько полуночі поблизу смт Зайцеве під Горлівкою Донецької області.

Відбулося прощання в Ірпені та у Бучі, похований 5 червня 2016 року з військовими почестями на Алеї слави Героїв кладовища міста Буча Київської області.

Залишились дружина, донька та двоє синів.

Вшанування пам'яті:

11 жовтня 2017 року в на фасаді Ірпінської ЗОШ № 3 відкрито меморіальну дошку Василю Фіцкалинцю.

Портрет на меморіалі «Стіна пам’яті полеглих за Україну» у Києві: секція 8, ряд 9, місце 26.

Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України: Указ Президента України № 476/2016 від 27.10.2016 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. старш. сержанта В. В. Фіскалинця (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/414e0wD. – Назва з екрана.

Василь Васильович Фіцкалинець [Електронний ресурс] : Ірпінська міська рада. – Режим доступу : https://bit.ly/3YLmZR7. – Назва з екрана.

Фіцкалинець Василь Васильович [Електронний ресурс] : Книга пам’яті полеглих за Україну. – Режим доступу : https://bit.ly/3IzZjsc. – Назва з екрана.

Фіцкалинець Василь Васильович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : https://bit.ly/40VeGEb. – Назва з екрана.

Фіцкалинець Василь Васильович [Електронний ресурс] : Я пам’ятаю. – Режим доступу : https://bit.ly/3I3z9OO. – Назва з екрана.

***

В Ірпені відкрили меморіальну дошку Василю Фіцкалинцю [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3yI9y94. – Назва з екрана.

В Міністерстві оборони вшанували загиблих захисників [Електронний ресурс] : [в т. ч. В. В. Фіцкалинця]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Xx0bDz. – Назва з екрана.

Вони завжди у наших серцях: Василь Фіцкалинець [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3RzZmIm. – Назва з екрана.

Жителі Приірпіння, які загинули за Україну в зоні проведення АТО/ООС [Електронний ресурс] : [в т. ч. коротка біографія В. В. Фіцкалинця]. – Режим доступу : https://bit.ly/3XpHpOI. – Назва з екрана.

Левченко, Ірина. Василь Фіцкалинець: «Я повернуся з перемогою, і ми будемо ростити дітей» [Електронний ресурс] : [розмова з військовим] / І. Левченко. – Режим доступу : https://bit.ly/3K7hKXV. – Назва з екрана.

На Київщині провели в останню путь Героя, який загинув під Зайцевим [Електронний ресурс] : [В. В. Фіцкалинця]. – Режим доступу : https://bit.ly/3aC8sDX. – Назва з екрана.

Присвячується Найкращому Чоловіку на землі!!!!! [Електронний ресурс] : [загиблому воїну В. В. Фіцкалинцю]. – Режим доступу : https://bit.ly/3yEH4x9. – Назва з екрана.

Сьогодні на Київщині поховають Василя Фiцкалинця [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3RKKffF. – Назва з екрана.

38 мужніх захисників, які віддали життя за наше мирне сьогодення [Електронний ресурс] : [в т. ч. про В. В. Фіцкалинця]. – Режим доступу : https://bit.ly/3jYjmZh. – Назва з екрана.

У зоні АТО загинув снайпер родом із села під Мукачевом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3IkPUEN. – Назва з екрана.

У російсько-українській війні на Донбасі загинув уродженець Мукачівщини Василь Фiцкалинець [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3osZHiJ. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день