Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Микола Васильович Тацюн

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Микола Васильович Тацюн

18.12.1997 – 19.06.2022

Звання, посада: Старший солдат 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України.
Нагороди:

Указом Президента України № 557/2022 від 4 серпня 2022 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» II ступеня (посмертно).

Указом Президента України № 212/2022 від 4 квітня 2022 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» IIІ ступеня.

Присвоєння звання «Почесний громадянин м. Ужгорода» (30.08.2022; посмертно).


Біографія:

Народився 18 грудня 1997 року селі Шаян Хустського району.

Під час російського вторгнення в Україну у 2022 році воював у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України. За сумлінну військову службу 4 квітня був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Загинув 19 червня 2022 року в боях з російськими окупантами (місце не уточнено).

Похований 25 червня 2022 року на місцевому кладовищі рідного села Шаян.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України: Указ Президента України № 557/2022 від 04.08.2022 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. старш. солдата М. В. Тацюна (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YIkBKY. – Назва з екрана.

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України: Указ Президента України № 212/2022 від 04.04.2022 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. старш. солдата М. В. Тацюна]. – Режим доступу : https://bit.ly/40LmYi9. – Назва з екрана.

Тацюн Микола Васильович  [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : https://bit.ly/3HVPDIH. – Назва з екрана.

***

Герої не помирають: На Закарпатті попрощалися із загиблим у війні з росією Миколою Тацюном  [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3DZ9fKE. – Назва з екрана.

Державними нагородами відзначені ще 152 особи, троє – посмертно [Електронний ресурс] : [в т. ч. орденом «За мужність» ІІІ ст. старш. солата М. В. Тацюна]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YswaGj. – Назва з екрана.

До Дня Ужгорода 22-м ужгородцям присвоїли звання почесних громадян, одному капітану подарували житло [Електронний ресурс] : [в т. ч. М. В. Тацюну (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/3JRIThx. – Назва з екрана.

Закарпаття втратило на війні ще двох Героїв [Електронний ресурс] : [М. Тацюн з Хустщини та Я. Бута (Пойда) з Міжгірщини]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YNcfBK. – Назва з екрана.

На війні з російськими окупантами загинув 24-річний закарпатець Микола Тацюн [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3IhlLYq. – Назва з екрана.

На Закарпатті поховали загиблого на війні молодого Героя [Електронний ресурс] : [М. Тацюна]. – Режим доступу : https://bit.ly/3xi7lRz. – Назва з екрана.

На Хустщині проведуть в останню путь полеглого у війні за Україну Миколу Тацюна [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YMW4V0. – Назва з екрана.

Навіки 24: На Закарпатті проведуть в останню путь полеглого у війні за Україну Героя [Електронний ресурс] : [М. Тацюна]. – Режим доступу : https://bit.ly/3E2FuZg. – Назва з екрана.

Романюк, Лариса. На Закарпатті попрощалися із полеглим воїном Миколою Тацюном [Електронний ресурс] / Л. Романюк. – Режим доступу : https://bit.ly/3IE9pIF. – Назва з екрана.

Сумна звістка знову сколихнула Хустщину [Електронний ресурс] : [загинув військ. М. Тацюн]. – Режим доступу : https://bit.ly/3E3VnyZ. – Назва з екрана.

У Шаяні з полеглим Героєм Миколою Тацюном прощалися «живим коридором» і навколішки [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3z6GY2S. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день