Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Віктор Вікторович Афанасьєв

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Віктор Вікторович Афанасьєв

31.07.1992 – 29.04.2017

Звання, посада: Солдат, стрілець-помічник гранатометника 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади Десантно-штурмового війська Збройних сил України.
Нагороди:

Указом Президента України № 175/2017 від 5 липня 2017 року, «за особисту мужність, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Біографія:

Народився 31 липня 1992 року в смт Вилок на Виноградівщині (нині Берегівщина). Так склалася доля, що його разом з сестрою залишили біологічні батьки і він  опинився у Виноградівському дитячому будинку "Берізка". Згодом його перевели на навчання та виховання Перечинської ЗОШ-інтернату. З часом з’явилась молода родина Осадчук з смт Вилок на Виноградівщині, які захотіли забрати Віктора та його сестру на виховання. Тоді почав навчатись у Вилоцькій ЗОШ І-ІІ ступенів № 1. Далі виховувався у Вовчинецькій школі-інтернаті, після закінчення якого вступив до Чорноострівського аграрного ліцею смт Чорний Острів Хмельницького району на професію слюсаря з ремонту автомобілів. Мешкав у м. Хмельницький.

Під час російської збройної агресії проти України у травні 2014 року вступив на військову службу за контрактом. Солдат, стрілець-помічник гранатометника 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, смт Гвардійське, Дніпропетровська область.

Загинув 29 квітня 2017 року під час обстрілу взводного опорного пункту, з протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, в районі смт Зайцеве на Горлівському напрямку.

Похований 4 травня 2017 року з всіма військовими почестями на кладовищі міста Виноградів.

Залишились прийомний батько Василь Осадчук, колишній військовий, сестра Тетяна, названа сестра Олена.

Вшанування пам'яті:

27 квітня 2018 року в смт Вилок на території Вилоцької селищної ради відкрили меморіальну дошку Віктору Афанасьєву.

Портрет на меморіалі «Стіна пам’яті полеглих за Україну» у Києві: секція 9, ряд 6, місце 27.

Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України: Указ Президента України № 175/2017 від 05.07.2017 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. солдату В. В. Афанасьєву (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YolGYy. – Назва з екрана.

Афанасьєв Віктор Вікторович [Електронний ресурс] : Книга пам’яті. – Режим доступу : https://bit.ly/3HUoFAS. – Назва з екрана.

Афанасьєв Віктор Вікторович [Електронний ресурс] : Книга пам’яті полеглих за Україну. – Режим доступу : https://bit.ly/3nLPL3S. – Назва з екрана.

Афанасьєв Віктор Вікторович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : https://bit.ly/3lsAJlB. – Назва з екрана.

***

В АТО загинув закарпатець Віктор Афанасев [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3ITVFJI. – Назва з екрана.

Важка втрата: в АТО загинув закарпатець Віктор Афанасьєв [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3lsljxG. – Назва з екрана.

Внаслідок обстрілу під Зайцевим на Донеччині загинув 25-річний закарпатець Афанасьєв [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3ImR2I7. – Назва з екрана.

На Виноградівщині відкрили меморіальну дошку полеглому на Сході Віктору Афанасьєву [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3AIzF2o. – Назва з екрана.

На Виноградівщині вшанували пам’ять про свого героя-земляка – Віктора Афанасьєва [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3NU5kRs. – Назва з екрана.

Соболева, Тетяна. Афанасьєв Віктор Вікторович : [загиблі в АТО] / Т. Соболева // Пам’ять про подвиг. – Ужгород : РІК-У, 2018. – С. 167-168 : фот.

У Вилоці, на Виноградівщині відкриють меморіальну дошку загиблому воїну Віктору Афанасьєву [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3uwkGVj. – Назва з екрана.

У Виноградові прощалися з полеглим Героєм Віктором Афанасьєвим [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3OR1mKN. – Назва з екрана.

У Виноградові свічками і «Пливе кача...» зустріли тіло полеглого Героя Віктора Афанасьєва. Похорон завтра [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3yPTuUm. – Назва з екрана.

Чергова втрата: В АТО загинув закарпатець Віктор Афанасьев [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3uzyVsv. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день