Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Богдан Богданович Янчик

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Богдан Богданович Янчик

03.11.1985 – 21.12.2022

Позивний, псевдонім:
Звання, посада: Старший навідник мінометного взводу 15 ОГШБ.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Богдан Янчик народився у 1985 році в селі Дубриничі Перечинського району Закарпатської області. Військовослужбовець проходив службу у складі 15 ОГШБ, був старшим навідником мінометного взводу.
21 грудня 2022 року, вірний присязі та українському народу, Богдан Янчик загинув під час ведення бойових дій поблизу н.п. Яковлівка Донецької області.
12 березня 2023 року громада Малоберезнянсько-Дубриницької ОТГ провела в останню дорогу полеглого Героя України − Янчик Богдана Богдановича. Поховали Воїна із усіма військовими почестями на сільскому цвинтарі на алеї Героїв України.

 

Вшанування пам'яті:

2024 року в День Державного Прапору України відбулося відкриття меморіальної дошки на фасаді будівлі клубу в Дубриничах на честь полеглого Воїна і Героя Богдана Янчика.
Джерельні приписи:

На Закарпатті попрощалися з полеглим у війні захисником Богданом Янчиком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3LAE3pQ. – Назва з екрана.
Перечинщина попрощалась з загиблим на війні Героєм Богданом Янчиком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/eccmoz. – Назва з екрана.
В Дубриничах тепер є пам’ятні дошки на честь Героїв – Богдана Янчика і Миколи Станканича (Боринського) [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/zqrwuk. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-09-24

Ми відкриваємо 18-й сезон засідань клубу літературних дебютів Нові імена, який , здається, заперечує відомий вислів: «Коли говорять гармати, музи мовчать». Сучасна молодь цікава тим, що активно осмислює і нинішній тривожний світ, і своє місце в ньому. Засідання клубу відбудеться 2 жовтня о 17-й год. в читальній залі нашої бібліотеки.

2024-09-20
В Ужгороді презентують найновіші книжки Дмитра Кременя 26 вересня, о 17:00, в Закарпатські обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка презентують нові книжки поета-інтелектуала, публіциста, Шевченківського лауреата Дмитра Кременя (1953-2019)  – «Сива райдуга» й «Український апокриф».
2024-09-20
Представляємо вам четвертий випуск відеопроєкту «No limits: безбар’єрність крізь призму книжок», присвячений освітній безбар’єрності.  
2024-09-19
На забезпечення Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні в рамках Програми розвитку культури  Закарпатської області на 2024-2026 роки бібліотекою придбано тифлокомплекс.
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день