Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Олександр Вадимович Сєроусов

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Олександр Вадимович Сєроусов

16.10.1992 – 09.05.2022

Позивний, псевдонім: «Кіт»
Звання, посада: Солдат 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.
Нагороди:

Указом Президента України №395/2022 від  6 червня 2022 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Сєроусов Олександр Вадимович нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Сєроусову Олександру Вадимовичу посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин міста Ужгорода» – за особисту мужність і відвагу, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.


Біографія:

Олександр Сєроусов народився 16 жовтня 1992 року в місті Ужгороді. Навчався у школі № 1 (зараз Лінгвістична гімназія»), згодом у ЗОШ № 20. Закінчив кулінарне училище, працював піцейоло. Мріяв стати пілотом. Друзі відгукуються про нього, як про надзвичайно добру і чуйну людину, вірного товариша. У 2014-2015 роках захищав Україну під час антитерористичної операції. І 25 лютого нинішнього року, на другий день після початку повномасштабного вторгнення росії, Олександр добровольцем пішов служити у 128-му гірсько-штурмову Закарпатську бригаду. Захищаючи Вітчизну, загинув від мінометного обстрілу 9 травня 2022 року.
Чин похорону та прощання із загиблим Героєм відбувся 16 травня 2022 року в Ужгороді.
Поховали Олександра Сєроусова на Пагорбі Слави із усіма військовими почестями.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

У війні з Росією поліг ужгородець Олександр Сєроусов [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3INgDdg. – Назва з екрана.

В Ужгороді прощалися із полеглими за Україну Героями Олександром Сєроусовим та Робертом Мадяром [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3RMADAM. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися з воїнами Олександром Сєроусовим та Робертом Мадяром [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/nyvcjr. – Назва з екрана.

36 портретів Героїв: в Ужгороді вшановують загиблих у повномасштабній війні росії проти України [Електронний ресурс] : [в т. ч. О. Сєроусов]. – Режим доступу : https://bit.ly/3VCjWJN. – Назва з екрана.

Алея ЖИТТЯ як символ пам’яті про загиблих у війні ужгородців [Електронний ресурс] : [про висаджен. дерев в Боздош. парку м. Ужгород ; в т. ч. О. Сєроусову]. – Режим доступу : https://bit.ly/3XFZmsv. – Назва з екрана.

До Дня Ужгорода 22-м ужгородцям присвоїли звання почесних громадян [Електронний ресурс] : [в т. ч. О. Сєроусову]. – Режим доступу : http://surl.li/txflt. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день