Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Роберт Федорович Мадяр

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Роберт Федорович Мадяр

14.06.1976 – 10.05.2022

Позивний, псевдонім:
Звання, посада: Солдат, гранатометник 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.
Нагороди:

Указом Президента України №357/2022З від 22 травня 2022 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Мадяр Роберт Федоровичнагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни»

Мадяру Роберту Федоровичу посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин міста Ужгорода» – за особисту мужність і відвагу, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.


Біографія:

Ужгородець Роберт Мадяр став на захист держави 24 лютого 2022 року, в перший день збройної агресії росії. Був гранатометником гірсько-штурмової бригади військової частини А1778. До того він з 2015 по 2018-й три роки провів у зоні антитерористичної операції, мав чималий воєнний досвід, тож  коли в ньому виникла особлива потреба, без вагань пішов до ЗСУ.
27 квітня 2022 року в боях біля селища Ямпіль Донецької області захисник отримав важкі поранення. 10 травня 2022 року Роберт Мадяр помер у лікарні в Дніпрі.
Чин похорону та прощання із загиблим Героєм відбувся 16 травня 2022 року в Ужгороді.
Поховали Роберта Мадяра на Пагорбі Слави із усіма військовими почестями.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

В Ужгороді прощалися із полеглими за Україну Героями Олександром Сєроусовим та Робертом Мадяром [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3RMADAM. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися з воїнами Олександром Сєроусовим та Робертом Мадяром [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/nyvcjr. – Назва з екрана.

36 портретів Героїв: в Ужгороді вшановують загиблих у повномасштабній війні росії проти України [Електронний ресурс] : [в т. ч. Р. Мадяра]. – Режим доступу : https://bit.ly/3VCjWJN. – Назва з екрана.

Консул Угорщини Ласло Куті: «Роберт Мадяр показав усім нам, як це любити і берегти свою державу» [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/txfhu. – Назва з екрана.

До Дня Ужгорода 22-м ужгородцям присвоїли звання почесних громадян [Електронний ресурс] : [в т. ч. Мадяру Р. Ф.]. – Режим доступу : http://surl.li/txflt. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

 

Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день