Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Іван Володимирович Бажура

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Іван Володимирович Бажура

28.06.1991 – 16.11.2022

Позивний, псевдонім:
Звання, посада: Старший солдат 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Іван Володимирович Бажура народився в смт. Великий Березний на Закарпатті. Свій військовий шлях він розпочав ще у 2009 році у складі 15-го батальйону 128-ї бригади. З 2014 по 2019 брав участь у антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей. Від початку повномасштабного вторгнення, як справжній патріот, він не міг залишитися осторонь, тому з перших днів став на захист своєї Батьківщини. Служив знову у своїй рідній 128-й бригаді оператором-розвідником взводу протитанкових керованих ракет 2-го стрілецького батальйону.
16 листопада 2022 року в ході виконання бойового завдання, вірний присязі, захищаючи незалежність України, Іван Бажура отримав травми, несумісні з життям.
Поховали Героя 20 листопада 2022 року в Великому Березному.
Вшанування пам'яті:

У Великому Березному було перейменовано вулицю на честь Героя Івана Бажури. Колишня вулиця Борканюка тепер гордо носить назву «вулиця Івана Бажури». Полеглий Воїн проживав на ній.
 
28 червня 2024 року у Великому Березному відбулося відкриття меморіальної дошки на фасаді будівлі на честь полеглого в боях за Україну Воїна – Івана Бажури.
Джерельні приписи:

У війні з росією поліг Іван Бажура з Великоберезнянщини [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3EfHzjV. – Назва з екрана.
Виборював для нас мир довгих 8 років: Березнянщина навколішки зустрічала Героя Івана Бажуру [Електронний ресурс] : [відео]. – Режим доступу : http://surl.li/agbhtt. – Назва з екрана.
Річниця з дня загибелі на війні Героя з Великого Березного Івана Бажури [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/cehmei. – Назва з екрана.
У Великому Березному відбулося відкриття меморіальної дошки на фасаді будівлі на честь полеглого в боях за Україну Воїна - Івана Бажури  [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/xuwfzy. – Назва з екрана.
Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-16

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу художньої літератури.

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день