Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Василь Васильович Сідун

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Василь Васильович Сідун

23.07.1986 – 27.08.2023

Звання, посада: Солдат Державної прикордонної служби України.
Нагороди:

Указом Президента України №870/2023 від 30 грудня 2023 року, «за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові», Сідун Василь Васильович нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).


Біографія:

Василь Васильович Сідун народився 23 липня 1986 року в місті Ужгород. У 2005 році юнак закінчив навчання в Ужгородському професійному машинобудівному ліцеї та до 2022 року працював газо-електрозварювальником в Ужгородському національному університеті. Василь Васильович був призваний по мобілізації та призначений для проходження служби в Чопський прикордонний загін. У жовтні 2022 року він у складі зведеного підрозділу вперше вибув в зону ведення активних бойових дій, де разом з побратимами брав участь у відсічі збройній агресії росіян. Після виконання бойового завдання повернувся додому. У липні 2023 року солдат Василь Сідун вдруге вибув для виконання бойових завдань в одну із найгарячіших точок фронту – на Бахмутський напрям.
27 серпня 2023 року ворог завдав масованого удару по позиціях, які тримали прикордонники. Аби не дозволити ворожим силам зайти в тил, від підрозділу, у складі якого воював Василь Сідун, направили резерв. Саме завдяки швидким, чітким та організованим діям резерву, вдалося не допустити оточення наших позицій ворогом. Згодом противник наніс ще один масований удар з РСЗВ, танків, артилерії та мінометів. На превеликий жаль, у результаті обстрілу, Василь Сідун отримав важкі поранення, не сумісні з життям.
Поховали Героя Василя Сідуна 13 вересня 2023 року в селі Дубрівка Ужгородського району.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув воїн з Ужгородщини Василь Сідун [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/lcxub. – Назва з екрана.

На Ужгородщині попрощалися з полеглим у війні прикордонником Василем Сідуном [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/usoitl . – Назва з екрана.

На Закарпатті вручили державні нагороди рідним полеглих прикордонників [Електронний ресурс] : [Державну відзнаку – орден «За мужність» ІІІ ступеня – вручили батькам, дружинам і дітям полеглих прикордонників Олександра Шімона, Василя Сідуна, Олександра Анталика та Сергія Шикули].– Режим доступу : http://surl.li/utapb. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день