Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Павло Валерійович Сорока

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Павло Валерійович Сорока

11.03.1989 – 20.07.2023

Позивний, псевдонім:
Звання, посада: Cолдат, кулеметник кулеметного взводу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.
Нагороди:

Указом Президента України  №15/2024 від 20 січня 2024 року, «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку», Павло Валерійович Сорока нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).


Біографія:

Павло Сорока мешканець міста Свалява Закарпатської області. Брав участь в АТО в складі військової частини В0124. З початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини. Солдат Сорока Павло був кулеметником кулеметного взводу стрілецької роти, стрілецького батальйону 128 ОГШБ військової частини А1556. Після поранення та реабілітації повернувся до лав ЗСУ. З честю та гідністю він разом із побратимами боронив цілісність нашої держави на території Запорізької, Донецької та Херсонської областей.
Загинув Сорока Павло 18 липня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Оріхів, Пологівського району, Запорізької області.
25 липня 2023 року в Сваляві відбувся Чин прощання та поховання загиблого Воїна Сороки Павла.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

У боях за Україну загинув 34-річний свалявчанин Павло Сорока [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jjzyd. – Назва з екрана.

На війні загинув захисник із Закарпаття Павло Сорока [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/yrmrgb. – Назва з екрана.

Чотирьох закарпатців посмертно нагородити орденом "За мужність" [Електронний ресурс] : [в т. ч. Павло Валерійович Сорока посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня]. – Режим доступу : http://surl.li/ejoopx. – Назва з екрана.

У Сваляві відбулося вручення державних нагород сім’ям загиблих захисників громади [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/vcobuy. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день