Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Сергій Анатолійович Кузнєв

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Сергій Анатолійович Кузнєв

11.07.1975 – 03.11.2023

Позивний, псевдонім: «Mr. Дрон»
Звання, посада: Майор, заступник командира батареї з морально-психологічного забезпечення, 128-ї гірсько-штурмової бригади.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Сергій Кузнєв народився у сім’ї військовослужбовця, жив у Криму, згодом навчався у Військовому інституті сухопутних військ в Одесі. Переїхав до Ужгорода наприкінці 1990-х років, коли проходив службу в лавах Збройних Сил України в гірсько-піхотному батальйоні. Після скорочення звільнився в запас. Сергій працював у дистрибуційній компанії – співпрацював із усім Закарпаттям. У 2010-му заснував власну справу. А після вторгнення російської федерації та окупації рідного Криму в 2014-му, Сергій Кузнєв, не задумуючись, став на захист Батьківщини. Пройшовши пекло Дебальцевського котла разом із артилерійським дивізіоном, повернувся додому. І за покликом серця вирішив допомагати ветеранському простору. Працював у Міністерстві в справах ветеранів України та поєднував цю діяльність із волонтерською. Під час роботи Сергію вдалося започаткувати успішний проєкт «Україна-Норвегія» на Закарпатті та залучати гранти для перепідготовки ветеранів та їх сімей. Згодом новим захопленням Сергія стала відеозйомка та пілотування дрона. Це народило проєкт «НадКарпаття» у 2020 році. Із початком повномасштабного вторгнення Сергій Кузнєв знову став на захист України. У складі 128-ї бригади брав участь у визволенні Херсону, у найпекельніших боях захищав морозну фортецю Бахмут. Вирвавшись у відпустку, Сергій здійснив свою останню мрію – висадив сад, урожай з якого мріяв збирати після перемоги.
Сергій Кузнєв загинув 3 листопада 2023 року під час ракетного удару.
Поховали захисника Сергія Кузнєва 9 листопада 2023 року з усіма військовими почестями на Пагорбі Слави в Ужгороді.

 

 

Вшанування пам'яті:

В місті Ужгород перейменовано вулицю Ломоносова на вулицю Сергія Кузнєва.

Джерельні приписи:

На війні проти російських окупантів загинув співробітник Мінветеранів Сергій Кузнєв [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/uqqti. – Назва з екрана.

На війні поліг відомий ужгородець Сергій Кузнєв [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/necrm. – Назва з екрана.

Через ракетний удар РФ загинув закарпатський військовий Сергій Кузнєв [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/uqqlk. – Назва з екрана.

Пройшов з боями Херсонщину і Соледар: на Запоріжжі загинув офіцер 128-ї бригади Сергій Кузнєв [Електронний ресурс]. – Режим доступу :  http://surl.li/uqqng. – Назва з екрана.

В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Сергієм Кузнєвим [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/uqrmw. – Назва з екрана.

Гаврош, Олександр. Майор "Дрон". Квітучий сад ужгородця Сергія Кузнєва [Електронний ресурс] / О. Гаврош ; спецпроєкт «Герої Закарпаття». – Режим доступу :  http://surl.li/pblmc. – Назва з екрана.

Пам’яті командира артилеристів, майора Сергія Кузнєва [Електронний ресурс] / Укрінформ. – Режим доступу : http://surl.li/uqqbh. – Назва з екрана.

В Ужгороді дві вулиці перейменували на честь полеглих Героїв Олега Куцина та Сергія Кузнєва [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://tinyurl.com/5n77r46r. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день