Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Ілля Валерійович Богачук

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Ілля Валерійович Богачук

21.07.1998 – 02.10.2023

Позивний, псевдонім:
Звання, посада: Головний сержант, інспектор прикордонної служби вищої категорії – начальник першого відділення інспекторів прикордонної служби (кулеметник) другої прикордонної застави другого відділу прикордонної служби (тип С) прикордонної комендатури швидкого реагування 5 прикордонного загону ДПС України.
Нагороди:

Указом Президента України №870/2023 від 30 грудня 2023 року, «за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові", Богачук Ілля Валерійович нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).


Біографія:

Ілля Богачук народився 21 липня 1998 року у місті Чоп Закарпатської області. Навчався у Чопській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1, яку закінчив у 2015 році. Із липня 2019 року долучився до лав Державної прикордонної служби України. Він проходив службу у підрозділах Луцького, Краматорського та Сумського прикордонних загонів. Повномасштабне вторгнення росіян Ілля зустрів під час несення служби у відділі прикордонної служби «Мар’їнка». Разом з побратимами мужньо і стійко захищав Україну на Херсонському та Миколаївському напрямках. З початку 2023 року головний сержант Ілля Богачук виконував бойові завдання у складі прикордонної комендатури швидкого реагування Сумського загону.
2 жовтня 2023 року Ілля Богачук загинув на полі бою в районі населеного пункту Мар’їнка Сватівського району Луганської області.
7 жовтня 2023 року в Чопі відбувся Чин похорону з полеглим Героєм 25-річним воїном-прикордонником Іллею Богачуком.

 

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

У закарпатському Чопі прощатимуться із полеглим у війні Іллею Богачуком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/mbtzh. – Назва з екрана.

Чоп попрощався з полеглим Героєм Іллею Богачуком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/umcgk. – Назва з екрана.

На Закарпатті матері полеглого прикордонника вручили державну нагороду [Електронний ресурс] : [прикордонника Іллю Богачука посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня]. – Режим доступу : http://surl.li/umblg. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день