Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Андрій Миколайович Шміло

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Андрій Миколайович Шміло

22.04.2000 – 20.03.2022

Звання, посада: Старший солдат 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Збройних Сил України.
Нагороди:

Указом Президента України № 323/2022 від 8 травня 2022 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Біографія:

Народився 22 квітня 2000 року у місті Рахові. Закінчив загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 4 у рідному місті. У 19-річному віці вступив на військову службу до складу 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну перебував на передовій.

Загинув 20 березня 2022 року в ході бойових дій на Луганщині.

Чин прощання проходив 2 квітня 2022 року в рідному місті.

Залишилися батьки, був наймолодшим сином у сім’ї.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України: Указ Президента України № 323/2022 від 08.05.2022 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. старш. солдата А. М. Шміло (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/3JMXM4r. – Назва з екрана.

Шміло Андрій Миколайович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : https://bit.ly/3leMo7k. – Назва з екрана.

***

Герої не вмирають! [Електронний ресурс] : [про загибель старш. солдата А. Шміло]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YtGQEu. – Назва з екрана.

Державними нагородами відзначено 216 військовослужбовців ЗС України, 53 – посмертно [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3HK7Vwe. – Назва з екрана.

Завтра на Рахівщині відбудеться прощання з Героєм Андрієм Шміло [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3DP7UWO. – Назва з екрана.

На війні загинув 21-річний закарпатець[Електронний ресурс] : [про старш. солдата А. Шміло]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YdDG87. – Назва з екрана.

На війні загинув Андрій Шміло з Рахівщини [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Yde4YP. – Назва з екрана.

На Закарпатті повідомили про загибель ще трьох військових [Електронний ресурс] : [М. Гербін, А. Шміло, О. Дудка]. – Режим доступу : https://bit.ly/3YfggPC. – Назва з екрана.

На фронті загинув ще один закарпатець – Андрій Шміло [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/40yADsC. – Назва з екрана.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) передано батьку Героя з Рахова [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3FbAK5g. – Назва з екрана.

Петруньо, Катерина. На Закарпатті попрощалися із загиблими на війні Антоном Бітлянином та Андрієм Шмілом [Електронний ресурс] / К. Петруньо. – Режим доступу : https://bit.ly/3x1D49x. – Назва з екрана.

У війні з росією загинув Андрій Шміло з Рахівщини [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/40C6j0b. – Назва з екрана.

У Рахові на навколішки прощалися із полеглим за Україну Героєм Андрієм Шміло [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3v56VNX. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день