Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Вадим Васильович Сідей

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Вадим Васильович Сідей

23.09.1986 – 01.10.2022

Позивний, псевдонім:
Звання, посада: Старший солдат кулеметник стрілецького взводу, стрілецької роти стрілецького батальйону.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Сідей Вадим Васильович народився в м. Перечин, Закарпатської області 23 вересня 1986 року. Навчався в Перечинській ЗОШ І-ІІІ ст. По закінченню школи вступив до Перечинського професійного ліцею та навчався за професією «Слюсар з ремонту автомобілів».  В жовтні 2005 року був призваний на строкову службу.  Потім працював на Перечинському ЛХК. 3 травня 2022 року Вадим був  мобілізований на захист всіх нас та Батьківщини, поповнивши ряди військовослужбовців. Захисником був старшим солдатом кулеметником стрілецького взводу, стрілецької роти стрілецького батальйону військової частини А1556.
1 жовтня 2022 року Вадим Сідей загинув на Херсонщині, героїчно віддавши своє життя.
13 травня 2023 року Сідей Вадим Васильович похований з військовими почестями в Перечині.

 

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

У Перечині попрощались з загиблим на війні Героєм Вадимом Сідей [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ujohm. – Назва з екрана.

У Перечині попрощалися з полеглим ще торік у жовтні Вадимом Сідеєм [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ujojz. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день