Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Юрій Петрович Завадяк

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Юрій Петрович Завадяк

29.04.1990 – 28.08.2023

Позивний, псевдонім:
Звання, посада: Старший солдат Державної прикордонної служби України.
Нагороди:

Указом Президента України №870/2023 від 30 грудня 2023 року, «за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові», Завадяк Юрій Петрович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Біографія:

Юрій Завадяк народився 29 квітня 1990 року в селі Імстичево, що на Закарпатті. З початком повномасштабного вторгнення він був мобілізований та призначений для проходження служби у Чопський прикордонний загін. З жовтня по грудень 2022 року Юрій Завадяк в складі відділу прикордонної служби «Чоп» вперше вибув в зону ведення активних бойових дій, де разом з побратимами брав участь. Після ротації і відпочинку старший солдат Юрій Завадяк вдруге вирушив для Петровича виконання бойових завдань на Донеччину. Захисник загинув 28 серпня 2023 року під час виконання бойових завдань на Донеччині. У той день воїн виконував бойове завдання та був призначеним старшим однієї з вогневих позицій на околиці населеного пункту Андріївка.
16 вересня 2023 року жителі села Імстичово, що в Білківській громаді Хустського району, попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Завадяком.

 

 

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

У війні з росією поліг Юрій Завадяк з Імстичова Білківської громади [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/lcwcj. – Назва з екрана.

На Закарпатті попрощалися із прикордонниками Олександром Шимоном та Юрієм Завадяком, які загинули у війні [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ljcuu. – Назва з екрана.

У Білківській громаді провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Завадяка з Імстичова [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ugxca. – Назва з екрана.

На Закарпатті рідним загиблого прикордонника вручили державну нагороду [Електронний ресурс] : [Орден «За мужність» вручили рідній сестрі та племінниці загиблого прикордонника, старшого солдата Завадяка Юрія Петровича]. – Режим доступу : http://surl.li/ugwjf. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день