Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Василь Іванович Герич

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Василь Іванович Герич

03.10.1991 – 05.06.2022

Позивний, псевдонім: «Гера»
Звання, посада: Старший лейтенант 128 окремої гірcько-штурмової бригади, командир гірсько-штурмового взводу.
Нагороди:

Указом Президента України від 17 червня 2016 року № 258/2016, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Герич Василь Іванович нагороджений медаллю "За військову службу Україні".

Указом Президента України від 19 березня 2022 року № 149/2022, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Герич Василь Іванович нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.


Біографія:

Василь Герич народився 3 жовтня 1991 року м. Перечин Закарпатської області. Після закінчення ЗОШ вступив до Ужгородського національного університету на фізкультурний факультет. Потім навчався у Львівській національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. 2012 року вступив на контрактну службу до лав Збройних Сил України і присвятив своє життя військовій справі. З 2014 року став на захист територіальної цілісності України. Неодноразово був нагороджений медалями за героїзм, мужність, за оборону рідної країни. Двічі потрапляв у котли, отримав поранення. Після реабілітації у травні повернувся на передову. 5 червня 2022 року старший лейтенант Василь Герич загинув у бою. 8 червня 2022 року Перечинська громада віддала останню шану загиблому на війні Василю Геричу. Поховали Героя в Перечині з усіма християнськими та військовими почестями.

 

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Герич Василь Іванович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : http://surl.li/oxsld. – Назва з екрана.

У війні за Україну загинув воїн із Перечина Василь Герич [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ugvoi. – Назва з екрана.

У Перечині попрощалися із захисником України Василем Геричем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/oxtal.  – Назва з екрана.

Перечин попрощався з полеглим Героєм Василем Геричем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ugslp. – Назва з екрана.

Гаврош, О. Закарпатський штурмовик із позивним «Гера». Старший лейтенант Василь Герич – кавалер ордену Богдана Хмельницького [Електронний ресурс] / О. Гаврош ; спецпроєкт «Герої Закарпаття». – Режим доступу : http://surl.li/oxsvg.  – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день