Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Василь Васильович Величко

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Василь Васильович Величко

15.03.1988 – 14.05.2023

Позивний, псевдонім: «Ясінь»
Звання, посада: Cтарший солдат, снайпер 2 категорії у відділенні снайперів роти вогневої підтримки.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Величко Василь Васильович, народився 15 березня 1988 року, в селі Березово Хустського району Закарпатської області, де і закінчив Березівську середню школу. З початку повномасштабного вторгнення рашитських військ росії на Україну вступив до місцевої ТРО. Він був снайпером 2 категорії у відділенні снайперів роти вогневої підтримки військової частини А7124, що базувалася у Хусті. Віддано та відважно боровся за територіальну цілісність нашої держави.
Старший солдат Величко Василь Васильович загинув 14 травня 2023 року від отриманих багаточисельних осколкових поранень несумісних із життям, поблизу населеного пункту Іванівське, Бахмутського району, Донецької області.
19 травня 2023 року в селі Березово відбувся чин похорону, церемонія прощання та військового почту загиблого захисника Величко Василя Васильовича. Поховали Героя на Алеї Слави сільського кладовища.
Вшанування пам'яті:

У травні 2024 року в Горінчівській громаді на стіні Березівського ліцею відбулося відкриття меморіальної дошки Величку Василю Васильовичу.

Джерельні приписи:

На фронті внаслідок мінометного обстрілу загинув снайпер з Хустщини Василь Величко [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ubgpg. – Назва з екрана.
Лазур, Н. "Важко знайти слова для розради": під Бахмутом загинув снайпер з Закарпаття Василь Величко [Електронний ресурс] / Н. Лазур. – Режим доступу : http://surl.li/ubgsf. – Назва з екрана.
У Горінчівській громаді відкрили меморіальну дошку до річниці загибелі Величку Василю [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ubgka. – Назва з екрана.
Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-16

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу художньої літератури.

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день