Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Ярослав Ярославович Товкан

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Ярослав Ярославович Товкан

27.11.1995 – 03.03.2022

Позивний, псевдонім: Циклоп
Звання, посада: Старший солдат 128 окремої гірсько-штурмової бригади Збройних сил України; розвідник.
Нагороди:

Указом Президента України № 128/2022 від 12.03.2022 року, «за особисту мужність під час виконання бойових завдань, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 


Біографія:

Народився 27 листопада 1995 року в місті Мукачево. Закінчив Мукачівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 13. Після закінчення 9 класу в 2011 році вступив до Мукачівського військового ліцею, так як з дитинства мріяв бути військовим. Після закінчення ліцею продовжив навчання в Національній академії внутрішніх справ України.

В 2021 році остаточно вирішив бути військовим, розпочав проходити службу розвідником в складі 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, згодом підписав контракт. Брав участь в боях у ході російсько-української війни за Маріуполь та Запоріжжя.

Загинув 3 березня 2022 року в м. Оріхові Запорізької области разом із побратимами, які повертались автомобілем із завдання, підірвався на міні, отримавши травми, несумісні із життям.

Похований 9 березня 2022 року в рідному місті.

Залишилися батьки та брат.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Указ Президента України. Про відзначення державними нагородами України: Указ Президента України № 128/2022 від 12.03.2022 р. [Електронний ресурс] : [в т. ч. старш. солдата Я. Я. Товкана (посмертно)]. – Режим доступу : https://bit.ly/3Y18EjC. – Назва з екрана.

Товкан Ярослав Ярославович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : https://bit.ly/3X309TH. – Назва з екрана.

***

В бою загинув розвідник Закарпатської бригади Ярослав Товкан [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3l1zQjM. – Назва з екрана.

В пам’ять про Героя України Ярослава Товкана, розвідника 128 бригади [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3kTt2Ey. – Назва з екрана.

«В Україні усе буде добре, вір у це»: Герой із Закарпаття Ярослав Товкан віддав життя за Україну [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3HrplgX. – Назва з екрана.

«Ви будете пишатись мною»: на війні з Росією загинув закарпатець Ярослав Товкан [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3jt5eHp. – Назва з екрана.

Із загиблим на війні 26-річним Ярославом Товканом попрощалися в Мукачеві [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3HRzbdF. – Назва з екрана.

На війні з Росією загинув ще один закарпатець Ярослав Товкан [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3DyYbUv. – Назва з екрана.

На війні з Росією загинув ще один мукачівець Ярослав Товкан [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3l21m0t. – Назва з екрана.

Петруньо, Катерина. 26-річний мукачівець загинув у боях за Запоріжжя [Електронний ресурс] : [боєць 128-ї окремої гір.-штурм. бригади Я. Товкан] / К. Петруньо. – Режим доступу : https://bit.ly/3WZ97ld. – Назва з екрана.

Прощання з Героєм. Шана воїну [Електронний ресурс] : [в Мукачеві попрощалися із загиблим Я. Товканом]. – Режим доступу : https://bit.ly/3l74ybi. – Назва з екрана.

Романюк, Лариса. У Мукачеві попрощалися із загиблим на війні 26-річним Ярославом Товканом [Електронний ресурс] / Л. Романюк, Оксана Ушакова. – Режим доступу : https://bit.ly/3HO3dPg. – Назва з екрана.

У боях за Запоріжжя загинув мукачівець Ярослав Товкан [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3l4MBKo. – Назва з екрана.

У війні з Росією загинув розвідник із Мукачева Ярослав Товкан [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3WZCZOj. – Назва з екрана.

У Мукачеві попрощалися із Героєм: Ярослав Товкан поклав своє життя у битві з ворогом за українське Запоріжжя [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3kTtt1E. – Назва з екрана.

У Мукачеві попрощалися із полеглим на війні Ярославом Товканом [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3wNC0pF. – Назва з екрана.

У середу поховають Товкана Ярослава, воїна, що помер за Україну [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3HSpzPU. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день