Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Володимир Володимирович Вудмаска

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Володимир Володимирович Вудмаска

16.09.1984 – 17.07.2023

Позивний, псевдонім: «Доступ»
Звання, посада: Старший солдат, фельдшер відділення медичного забезпечення прикордонного загону Державної прикордонної служби України.
Нагороди:

Указом Президента України № 695/2022 від 13.10.2022 року, "за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, бездоганне служіння Українському народові, вірність Військовій присязі", старшого солдата Володимира Вудмаску нагороджено медаллю «За врятоване життя».
 
Указом Президента України № 447/2023 від 25.07.2023 року, "за значний особистий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги і рятування життя людей в умовах воєнного стану, сумлінне виконання професійного обов’язку та з нагоди Дня медичних працівників", Вудмаску Володимира Володимировича (посмертно) – асистента відділення комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології» Закарпатської обласної ради нагороджено орденом «За мужність» ІIІ ступеня.

Біографія:

Володимир Вудмаска у 2004-2005 роках проходив строкову службу у лавах Держприкордонслужби. Після її завершення працював лікарем-реабілітологом в обласному центі нейрохірургії в Ужгороді. З початком повномасштабної війни в Україні Володимир повернувся до прикордонного відомства добровольцем. Професійний та досвідчений лікар-реабілітолог у складі прикордонного підрозділу вирушив на північ, а згодом на схід України, аби рятувати життя побратимів на передовій. Впродовж терміну виконання бойового завдання врятував десятки життів, за що був нагороджений Президентом України медаллю “За врятоване життя”. Наприкінці 2022 року військовослужбовець вибув на ротацію, а на початку 2023 року знову вирушив на війну.
Загинув Володимир Вудмаска 17 липня 2023 року, рятуючи бійців під час ворожого обстрілу, разом із колегою парамедиком Іваном Буцко.
Поховали Воїна 20 липня 2023 року біля храму в його рідному селі Великі Лази на Ужгородщині.

 

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

Герої України: історія двох медиків, які пішли воювати у пекло – на Схід [Електронний ресурс] : [інтерв’ю з лікарем із Закарпаття В. Вудмаскою]. – Режим доступу : http://surl.li/jgwoa. – Назва з екрана.
***
Рятуючи на передовій побратимів, загинув реабілітолог з Ужгорода Володимир Вудмаска [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jgwbv. – Назва з екрана.
На війні загинули медики із Закарпаття Володимир Вудмаска та Іван Буцко [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/tsfzh – Назва з екрана.
Разом працювали і разом загинули два медика Обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології. На війні загинули Володимир Вудмаска та Іван Буцко [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/ttmbo. – Назва з екрана.
Пам'яті бойового медика Володимира Вудмаски : він врятував десятки життів на війні, проте сам загинув [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/qkxdb. – Назва з екрана.
Пам’яті Володимира Вудмаски: таким його запам’ятали рідні та колеги [Електронний ресурс] / підгот. К. Шокіна – Режим доступу : http://surl.li/ttmal – Назва з екрана.
Бойовий медик Володимир Вудмаска заплатив найвищу ціну... [Електронний ресурс] : [відео] / Пресслужба ДПСУ ; YouTube. – Режим доступу :  http://surl.li/qkxlb. – Назва з екрана.
Попов, Д. Рятував побратимів на передовій. Згадаймо Володимира Вудмаску [Електронний ресурс] / Д. Попов. – Режим доступу : http://surl.li/rkeis. – Назва з екрана.
 
Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-07-16

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу художньої літератури.

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день