Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Андрій Васильович Дзюбак

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Андрій Васильович Дзюбак

13.12.1979 – 03.02.2023

Звання, посада: Старший солдат, старший навідник 1 кулеметного відділення кулеметного взводу
Нагороди:

Рішенням 21 (позачергової) сесії Тячівської міської ради VIII скликання № 2022 від 14 вересня 2023 року, Андрію Васильовичу Дзюбаку присвоєно звання «Почесний громадянин Тячівської територіальної громади» (посмертно).

 


Біографія:

Дзюбак Андрій Васильович народився 13 грудня 1979 року в місті Тячів на Закарпатті. Навчався в Тячівській загальноосвітній школі (нині Тячівський ліцей) І-ІІІ ст. № 1 ім. Василя Ґренджі-Донського. Вищу освіту здобув у Львівській торговій академії за спеціальністю юрист. Згодом працював за спеціальністю у рідному місті. З часом змінив кваліфікацію і був кращим фахівцем в ЗФ ПАТ «Укртелеком». Був активним громадським діячем, брав участь в житті міста та громади, був критичним та справедливим. Не боявся труднощів та вперто шукав шляхи вирішення проблем. В 2015 році був членом виборчої комісії, а згодом – головою Тячівської територіальної виборчої комісії.

27 лютого 2022 року добровільно пішов до Тячівської районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, мобілізувався поповнивши ряди Збройних сил України.

2 червня 2022 року був відкомандирований до 51 батальйону, де займав посаду старшого навідника 1 кулеметного відділення кулеметного взводу військової частини А 4117, старший солдат.

Андрій  Васильович Дзюбак, вірний  військовій присязі, виявивши стійкість та мужність при захисті Батьківщини, загинув під час виконання бойового завдання 3 лютого 2023 року в районі населеного пункту Іванівське Бахмутської міської громади Донецької області. Протягом шести важких місяців вважався зниклим безвісті але чуда нажаль не стало.

Церемонія прощання за загиблим Героєм відбулася 25 серпня 2023 року в місті Тячів. Поховали захисника з усіма військовими почестями на міському кладовищі рідного міста.

 

Вшанування пам'яті:

14 листопада 2023 року на головній площі міста Тячева, відкрито Меморіал слави та пам’яті «Україна Нескорена» де розміщені стели загиблих Героїв краю. Встановлено пам’ятний стенд з портретом та описом життєвого шляху Андрія Васильовича Дзюбака.

Джерельні приписи:

Тячів прощатиметься із полеглим у війні Андрієм Дзюбаком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/kliey. – Назва з екрана.

У Тячеві попрощалися з полеглим за Україну Андрієм Дзюбаком [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/rzyea. – Назва з екрана.

Оголошено Почесних громадян Тячівської міської територіальної громади 2023 року [Електронний ресурс] : [в т. ч. звання присвоєно посмертно Дзюбаку А. В.]. – Режим доступу : http://surl.li/npyvt. – Назва з екрана.

У Тячеві урочисто відкрили Меморіал слави та пам’яті «Україна Нескорена» [Електронний ресурс] : [в т. ч. встановлено пам’ятний стенд Дзюбаку А. В.]. – Режим доступу : http://surl.li/rzzzs. – Назва з екрана.

Підготувала М. Бадида.

 

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день