Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Іван Іванович Косюк

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Іван Іванович Косюк

27.02.1972 - 21.06.2023

Позивний, псевдонім: "Прораб"
Звання, посада: молодший сержант, інспектор прикордонної служби вищої категорії                                                
Нагороди:

Указом Президента України № 603/2023 від 28 вересня 2023 року, "за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові", молодшого сержанта Косюка Івана Івановича нагороджено (посмертно) орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Біографія:

Іван Косюк народився 27 лютого 1972 року у селищі Ланчин Надвірнянського району на Івано-Франківщині.
Прикордонник Іван Косюк став на захист України на початку повномасштабного вторгнення російських військ. У складі прикордонної комендатури швидкого реагування він вибув на Донеччину, де разом з побратимами давав гідну відсіч ворогові. Він служив інспектором прикордонної служби вищої категорії, начальником кулеметної групи першої прикордонної застави 7-го прикордонного загону військової частини А 2144. 
20 червня 2023 року під час виконання бойового завдання у районі населеного пункту Серебрянка військовослужбовець зі своєю групою потрапив під артилерійський обстріл. Він отримав множинні поранення грудної клітини, які виявилися не сумісними з життям. Воїн загинув 21 червня 2023 року.
Поховали Героя з усіма військовими почестями 24 червня 2024 року біля могили Героїв УПА в його рідному селі Ланчин на Івано-Франківщині 
Воїн був патріотом, добрим другом, надійним побратимом, професіоналом. Про Івана Косюка розповідають, що він був дуже талановитою творчою особистістю. Полюбляв займатися ландшафтним дизайном та благоустроєм. Останні роки проживав у місті Ужгород разом з дружиною та 3-річним сином. 
2024 року Івана Івановича Косюка посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

На війні загинув прикордонник з Івано-Франківщини Іван Косюк [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/qvkpg. – Назва з екрана.
Провели в останню дорогу Героя Івана КОСЮКА із Ланчина [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/rnyxo. – Назва з екрана.
В Ужгороді вручили Державну нагороду дружині полеглого героя Івана Косюка [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/qumgi. – Назва з екрана.
Орденом "За мужність" посмертно нагородили прикордонника Івана Косюка з Прикарпаття [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/rnvzz. – Назва з екрана.
 
Підготувала М. Бадида.

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день