Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Роман Йосипович Совлич

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Роман Йосипович Совлич

05.11.1993 – 09.02.2015

Звання, посада: Солдат, механік-водій
Нагороди:

Указом Президента України № 270/2015 від 15 травня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", Совлич Роман Йосипович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Біографія:

Совлич Роман народився 5 листопада 1993 року у с. Фанчиково Виноградівського району Закарпатської області.
Захищав нашу країну в складі 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади ЗС України у званні солдата.
Загинув 9 лютого 2015 р. в зоні проведення АТО в Донецькій області.
Обставини загибелі: Зник безвісти 9 лютого 2015 р. попавши у засідку поблизу села Логвинове у верхній частині «дебальцівського виступу» на трасі між м. Дебальцеве і м. Артемівськ (Донецька область) під час перевезення боєприпасів на машині УРАЛ-4320 з Артемівська у Дебальцеве. Впізнаний серед загиблих.
Похований 5 березня 2015 р. на кладовищі у с.Фанчиково.
Вшанування пам'яті:

Совлич Роман Йосипович. Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 6, ряд 10, місце 6.

Джерельні приписи:

Совлич Роман Йосипович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : http://surl.li/qgyai. – Назва з екрана.
***
Совлич Роман Йосипович [Електронний ресурс] : Книга пам’яті полеглих за Україну. – Режим доступу : https://bit.ly/3uNLnFd. – Назва з екрана.
Совлич Роман Йосипович [Електронний ресурс] : Небесна гвардія. – Режим доступу : https://bit.ly/3uSnRah. – Назва з екрана.
На Виноградівщині з почестями зустріли [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3zsOrcG. – Назва з екрана.
У Фанчикові на Виноградівщині полеглого Героя зустрічали колоною з 200 авто, стоячи на колінах і лампадками вздовж вулиць [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3cC3oQD. – Назва з екрана.
Село Фанчиково похорони Героя, який загинув в зоні АТО, Романа Совлича [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3AMCEXy. – Назва з екрана.
Фанчиково всім селом прощалося з Героєм Романом Совличем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://bit.ly/3awkcrO. – Назва з екрана.
Савко, Неля. Совлич Роман Йосипович : [загиблі в АТО] / Н. Савко // Пам'ять про подвиг. – Ужгород : РІК-У, 2018. – С. 114-115.
 
Підготувала Магарита Бадида.
 

Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день