Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Руслан Олександрович Рущак

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Руслан Олександрович Рущак

03.01.1988 – 04.07.2014

Звання, посада: Старший солдат, санітар 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

Указом Президента України № 631/2014 від 2 серпня 2014 р., "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", Рущак Руслан Олександрович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 


Біографія:

Народився 3 січня 1988 року в селі Келечин Міжгірського району Закарпатської області. У 1993 році разом з батьками переїхав жити до села Пузикове Глобинського району Полтавської області. У 2006-2007 роках проходив строкову військову службу у лавах Збройних Сил України. Працював механізатором у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Агрофірма — Пузиківська». Був мобілізований у квітні 2014 року. Старший солдат, санітар медичної роти 93-ї окремої механізованої бригади.
4 липня 2014 року загинув під час нічної танкової атаки бойовиків на блокпост № 10, біля села Новоселівка Перша, на повороті на Уманське, у Ясинуватському районі Донецької області. Бійці 93-ї бригади зайняли оборону і прийняли бій. Внаслідок терористичного нападу загинули 7 захисників, ще 6 дістали поранень.
Похований в селі Пузикове Глобинського району Полтавської області.; 9-10 липня в Глобинському районі були оголошені траурними днями.
 
Вшанування пам'яті:

Портрет на меморіалі «Стіна пам’яті полеглих за Україну» у Києві: секція 1, ряд 9, місце 24.
 
На честь полеглого Героя Руслана Рущака названа вулиця у селі Пузикове Глобинського району Полтавської області.
Джерельні приписи:

Рущак Руслан Олександрович [Електронний ресурс] : матеріал з Вікіпедії – вільної енциклопедії. – Режим доступу : http://surl.li/pboqj. – Назва з екрана.
Рущак Руслан Олександрович [Електронний ресурс] : Книга пам’яті полеглих за Україну. – Режим доступу : https://bit.ly/3z0s6CT. – Назва з екрана.
Пилипчинець, Василь. Тепер і в Келечині є свій Герой [Електронний ресурс] / В. Пилипчинець. – Режим доступу : https://bit.ly/3zCgBlC. – Назва з екрана.
Закарпатські Герої [Електронний ресурс] : [відеоролик в пам’ять загиблих воїнів; в т. ч. Р. О. Рущак]. – Режим доступу : https://bit.ly/3QbYCJp. – Назва з екрана.
 
Підготувала М. Бадида
 

Новини

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день