Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     >  Василь Юрійович Балог

Полеглі воїни Закарпаття в російсько-українській війні

Загальний список   Алфавітний покажчик

Василь Юрійович Балог

19.12.1984 – 24.07.2023

Звання, посада: Солдат, водій кулеметного взводу 2-го механізованого батальйону 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Сухопутних військ Збройних сил України.
Нагороди:

Дані відсутні для обраної мови
Біографія:

Народився 19 грудня 1984 року в місті Ужгород на Закарпатті в багатодітній родині, тут навчався та проживав.
Служив солдатом, водієм кулеметного взводу 2-го механізованого батальйону 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Сухопутних військ Збройних сил України.
Загинув у бою на Донеччині 24 липня 2023 року залишаючись вірним військовому обов’язку й українському народу.
2 серпня 2023 року навколішки зустріли тіло захисника України, скорботна хода пройшла вулицями міста Ужгорода до Свято-Успенського храму мікрорайону Доманинці, де відбулася заупокійна літургія, церемонія прощання та військового почту за загиблим Героєм. Рідні висловили бажання поховати Захиника України на кладовищі рідного мікрорайону, де проживав.

Вшанування пам'яті:

Дані відсутні для обраної мови
Джерельні приписи:

В Доманинцях попрощалися з захисником Балог Василем [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jtquw. – Назва з екрана.

В Ужгороді відбувся чин похорону Героя – захисника Василя Балога [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jtpif. – Назва з екрана.

В ужгородських Доманинцях провели в останню путь полеглого у війні з росією Василя Балога [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jtqup. – Назва з екрана.

2 серпня у Доманинцях попрощаються із захисником Василем Балог [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jtpje. – Назва з екрана.

На війні загинув захисник Василь Балог із Ужгорода [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jtpht. – Назва з екрана.

Попп, Ганна. В Ужгороді попрощалися із полеглим на війні Василем Балогом [Електронний ресурс] / Г. Попп. – Режим доступу : http://surl.li/jtqmm. – Назва з екрана.

У війні за Україну загинув воїн із ужгородських Доманинців Василь Балог [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://surl.li/jtpjp. – Назва з екрана.

Підготувала Олександра Шмайда

Новини

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

2024-07-09
11 липня о 17:00 запрошуємо на зустріч "Пам’ять поколінь” з колекціонером, дослідником історії Ужгорода та Мукачева Олександром Волошиним. Вхід вільний.
2024-07-05
Навіщо тисячі людей з усього світу вирушають у подорож?  „Істинне призначення вашої подорожі – це не місце на карті, а новий погляд на життя”, – стверджував  Генрі Міллер. Пропонуємо вам почитати перед початком подорожі, або й під час, книжки, сюжет яких крутиться і закручується безпосередньо довкола мандрівок та усіляких мандрівних пригод українських письменників. Почитати і надихнутися... До вашої уваги віртуальна виставка "Книгомандри з українськими письменниками".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день